Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sery w Rumunii
Warto też udać się do metro lub selgrosa. Wybór serów olbrzymi
Odpowiedz
Jadłem w tym roku sery ze straganów, dość duży ser w smaku jak oscypek tylko mniej słony i przepyszny.
Znajomi którzy przyjechali samochodem kupili w Rumuni - przepyszne i jakie fantastyczne do Zagorki. Smile
Odpowiedz
A pamiętasz nazwę tegoż sera?
Odpowiedz
dzwoniłem do znajomych, którzy kupowali ten ser, więc zakupu dokonali u babuszki przy drodze i nie było nazwy sera.
Ja tylko go próbowałem - extra.
Odpowiedz
(23.07.2015 13:58:19)aekzal napisał(a): dzwoniłem do znajomych, którzy kupowali ten ser, więc zakupu dokonali u babuszki przy drodze i nie było nazwy sera.
Ja tylko go próbowałem - extra.

Dzięki za info Wink Będę wypatrywać babuszki Wink
Odpowiedz
Tylko trzeba wiedzieć pod jaki koordynatami babuszka urzęduje Smile
Marcin
Odpowiedz
Jakąś babuszkę na pewno znajdę Wink
Odpowiedz
(23.07.2015 15:27:28)nunatak2 napisał(a): Jakąś babuszkę na pewno znajdę Wink

I pamiętaj ser no name najlepszy Smile. Ale babuszka ma tylko same bez nazwy i co wtedy Smile
Odpowiedz
Smile Jakoś dam radę Wink
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o Rumuńskie specjały, ja również się skusiłem tego roku na sery oraz inne specjały. Sery różnego rodzaju zrobione z różnego mleka: owcze, kozie, krowie, mieszane w różnorakich kombinacjach, wędzone itp. Przepyszne - naprawdę żałuje, że tak mało kupiłem. Cena za kilo około 35 lei. No i wyroby mięsne, kiełbaski w różnego rodzaju kombinacjach. Ceny od 20 lei w górę. Oczywiście palinka i inne specjały wyrabiane przez tutejszych specjalistów Smile cena około 20 lei za buteleczkę, którą widać na poniższym zdjęciu.
A tu dwie foty ze specjałami na straganie przy Trasie Transfogarskiej.

[Obrazek: SS850289.jpg]

[Obrazek: SS850284.jpg]
Odpowiedz