Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy kupić waluty na wakacje?
[/quote]

Do pełni szczęścia brakuje tylko lepszej obsługi gotówki.
Z wyjazdu przed 3 laty zostały mi lewa, bo z Grecji wracałem przez Macedonię, a tam kantory nie obsługiwały waluty sąsiedniego kraju (?!)
Gdybym miał gdzie wpłacić to bym puścił na wymianę przez R....
[/quote]

W Makedonija można normalno w sklepie placić BGN. Smile

Spis 236 kantori w Skopje:

https://zk.mk/menuvachnici?filter_city=15457

obecni kurs:

https://menuvacnicanadja.mk/%d0%ba%d1%83...%82%d0%b0/

Zawsze można wymienić tu na forum z osoba wypoczywająca w Bułgarii z twojej okolice Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Kupione 1200 euro po 4,48 w R.
Odpowiedz
Też muszę kupić, ale jeszcze chwilkę poczekam, coś nam ostatnimi dniami zł drożeje[emoji4]
Odpowiedz
(25.05.2021 20:38:21)dżek napisał(a): Kupione 1200 euro po 4,48 w R.

O, to o jakieś 100EUR przekroczony limit miesięczny bezprowizyjnych wymian (dla konta podstawowego)
Ale prowizję za przekroczenie to oni jakoś tak od całości liczą(?)

(26.05.2021 06:14:42)igi123 napisał(a): Też muszę kupić, ale jeszcze chwilkę poczekam, coś nam ostatnimi dniami zł drożeje[emoji4]

dzisiaj odbicie, czyżby prezes od myszek znowu interweniował...
A może to inne przyczyny bo złoto tez lekko drożeje.
Odpowiedz
Miło jest kupić po korzystniejszym kursie [emoji16] a potem sobie policzyć że walka szła o 5 PLN [emoji39][emoji3][emoji16]
Odpowiedz
@ Slavekk, zgadza się, dlatego żona ma drugą kartę.
@ igi, przy zakupienia 1200 euro różnica 1 grosza to 12 zł zysku. Niedużo ale jaka radocha!
Odpowiedz
Jeśli kilka tygodni temu kurs EurPln oscylował wokół 4,60-4,65 to trafienie w lokalne minimum o prawie 20 groszy mniej w tak krótkim czasie liczy się podwójnie.
To nie znaczy że za tydzień nie będziemy jeszcze niżej ale tzw. eksperci podkreślają barierę 4,48 za istotne wsparcie do dalszego umacniania się złotówki względem euro znajdując powody do odwrotu kursu...

Sam kupiłem 1000Euro za 4,48  Smile
Odpowiedz
No to ja jeszcze będę ryzykował [emoji51] i poczekam, a co tam najwyżej utopię trochę gotówki [emoji16]
Odpowiedz
A jak w tym roku?
Jaki kurs uznajemy za "dobry"?
Jeśli w 2021 kurs Euro poniżej 4,50 zł był dobry to, przy 5% inflacji na Zachodzie i 10% inflacji u nas wypadałoby się cieszyć z dzisiejszego 4,65(?)
Odpowiedz
To będzie zależało czy wojna szybko się skończy.
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości