W lipcu 2021 byliśmy w Bańsku. A właściwie przejeżdżaliśmy przez nie w drodze do schroniska Wichren. Zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Takie żywe miasteczko. Tego samego spodziewałam się po Borowcu w Rile, który odwiedziliśmy ponad tydzień później. I tu zaskoczenie. Miasteczko jakby wymarłe, dopiero w weekend trochę się rozruszało.
Wizytę w górach Piryn zawdzięczam jednej osobie z tego forum, niestety nie wiem komu.
Kilka lat temu zobaczyłam na Bulgaricus zdjęcie mężczyzny obok schroniska Wichren (wyglądał na Bułgara.) Niestety później nie potrafiłam tego zdjęcia odnaleźć- stąd nie wiem komu dziękować. W tle napis 1972 m npm. Od tego momentu wiedziałam że muszę tam pojechać, bo liczba 1972 sporo dla nas znaczy
, ale jakoś się nie składało, potem pandemia. No i w końcu się udało. Generalnie jestem zauroczona zarówno górami Piryn jak i Riła. To była nasza podróż do Bułgarii po dłuższej przerwie i co tu mówić, bardzo udana. Nawet chciałam jakąś relację w zimie popełnić, ale forum miało przymusową przerwę, a teraz cóż, już nowe przygody przed Bulgaricusami. Ale nie zarzekam się, może się jeszcze zmobilizuję. Może to kogoś zachęci do wizyty w górach.
Bo na razie to morze rządzi na forum
PS A może ktoś się przyzna do zdjęcia przy Wichren?
Wizytę w górach Piryn zawdzięczam jednej osobie z tego forum, niestety nie wiem komu.
Kilka lat temu zobaczyłam na Bulgaricus zdjęcie mężczyzny obok schroniska Wichren (wyglądał na Bułgara.) Niestety później nie potrafiłam tego zdjęcia odnaleźć- stąd nie wiem komu dziękować. W tle napis 1972 m npm. Od tego momentu wiedziałam że muszę tam pojechać, bo liczba 1972 sporo dla nas znaczy
, ale jakoś się nie składało, potem pandemia. No i w końcu się udało. Generalnie jestem zauroczona zarówno górami Piryn jak i Riła. To była nasza podróż do Bułgarii po dłuższej przerwie i co tu mówić, bardzo udana. Nawet chciałam jakąś relację w zimie popełnić, ale forum miało przymusową przerwę, a teraz cóż, już nowe przygody przed Bulgaricusami. Ale nie zarzekam się, może się jeszcze zmobilizuję. Może to kogoś zachęci do wizyty w górach.Bo na razie to morze rządzi na forum

PS A może ktoś się przyzna do zdjęcia przy Wichren?

![[Obrazek: IMG-20160814-153405.jpg]](https://i.postimg.cc/YqvW35vk/IMG-20160814-153405.jpg)

"
![[Obrazek: wichren2.jpg]](https://i.postimg.cc/FzDWt0Mp/wichren2.jpg)
[/img]