Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Ja również miałem problem. Nie zawsze pojawiały się pieniądze od razu - kilka minut opóźnienia. Po czym całkowicie nie mogłem doładować. Doładowanie z karty ING. Musiałem się wylogować i na nowo podpiąć kartę. Teraz działa bez uwag.
Odpowiedz
O możliwości używania krajowych numerów kont Revolut informuje już pierwszych klientów

Czytelnicy cashless.pl donoszą, że Revolut przywraca polskie numery IBAN. Pierwsi klienci zostali poinformowani, że mogą już zmienić dotychczas używany IBAN litewski na lokalny, polski. Z moich informacji wynika, że to dopiero testy nowej usługi, a Revolut współpracuje przy tym z Aion Bankiem.

Przeczytajcie także: Cashless Breakfast na temat płatności w 2022 r.

Klienci, którzy już mogą i chcą przełączyć IBAN-y, powinni otworzyć w aplikacji Revoluta zakładkę Konta, wybrać skrót PLN i postępować zgodnie z wyświetloną instrukcją. Po zaakceptowaniu regulaminu pojawią się nowe dane konta.

Revolut utracił polskie IBAN-y w marcu 2021 r. Wtedy wygasła jego umowa z Danske Bankiem. Oznaczało to dla klientów wzrost kosztów przelewów z większości banków w Polsce, które traktowały takie operacje jako transgraniczne. Najbardziej ucierpiały na tym osoby otrzymujące na konta w Revolucie wynagrodzenia od polskich pracodawców.

Przeczytajcie także: Dlaczego Aion nie jest Netfliksem bankowości

Natomiast Revolut i Aion Bank rozpoczęły współpracę od rachunków oszczędnościowych. W listopadzie 2021 r. brytyjski bank z litewską licencją zaproponował polskim klientom oprocentowanie kont w euro. Pieniądze trafiały do belgijskiego oddziału Aion Banku, a depozyty były objęte ochroną belgijskiego funduszu gwarancyjnego.

Probuwalem u siebie.
Jeszcze nie dziala Sad
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Z tymi krajowymi numerami kont to chyba nie jest jakaś szeroka akcja.
Dużo ludzi się pyta, czy ktoś już dostał, a nie ma doniesień od tych co dostali...

Za to Revolut oficjalnie informuje o połączeniu Revolut UAB z Revolut Bank.
Od 1 lipca 2022r. wszyscy przechodzą do Banku.
Numery kont się nie zmieniają.
Odpowiedz
Podobno R. zakończył testy w kwietniu i od początku maja br. zaczyna wprowadzać polskie nr rachunków.
Na początek dla kont Metal i Premium
Odpowiedz
Miał ktoś problemy z doładowaniem wznowionej karty revolut?
Dane są te same, zmieniła sie tylko z mastercard na visa?
Odpowiedz
Doładowanie karty?
Karty się nie doładowuje tylko Konto.
Kartą z konta wydajesz.
IMO nie masz problemu z kartą tylko z kontem.
Ostatnio doładowywałem z 2 tygodnie temu z KK Santander - jak zwykle bez problemu.
Odpowiedz
To nie były problemy z kontem. Winny się znalazł, a mianowicie nowy telefon, coś nie pykło z transferem ze starego telefonu. Musiałem ponownie zainstalować aplikację Revolut i wszystko znowu działa
Odpowiedz
(14.05.2022 09:17:27)Slavekk napisał(a): Doładowanie karty?
Kartą z konta wydajesz.
Ostatnio doładowywałem z 2 tygodnie temu z KK Santander - jak zwykle bez problemu.
Tak, pieniądze przelewamy na konto, użyłem języka potocznego. Tzn,  jak ktoś ma problem z płatnością kartą dlatego że np terminal nie ma połączenia z netem, albo jest awaria sieci, albo awaria w banku to się mówi przy ladzie w sklepie "sorry ale moje konto nie działa?" czy po prostu "sorry ale mam coś z kartą"?
Odpowiedz
(14.05.2022 02:15:27)igi123 napisał(a): Miał ktoś problemy z doładowaniem wznowionej karty revolut?
Dane są te same, zmieniła sie tylko z mastercard na visa?

(16.05.2022 00:23:31)igi123 napisał(a):
(14.05.2022 09:17:27)Slavekk napisał(a): Doładowanie karty?
Kartą z konta wydajesz.
Tak, pieniądze przelewamy na konto, użyłem języka potocznego. Tzn,  jak ktoś ma problem z płatnością kartą dlatego że np terminal nie ma połączenia z netem, albo jest awaria sieci, albo awaria w banku to się mówi przy ladzie w sklepie "sorry ale moje konto nie działa?" czy po prostu "sorry ale mam coś z kartą"?

Zacytowałem na początku twój post otwierający (i nie potrafię skutecznie zmienić kolejności cytatów Smile )

Ja tylko prostowałem twoje sugestie jakoby zasilenie konta miało coś wspólnego z kartą do konta.

PS: Przy zmianie telefonu nigdy nie przenoszę aplikacji bankowych tylko je od nowa instaluję.
Odpowiedz
(05.05.2022 21:51:53)Slavekk napisał(a): Podobno R. zakończył testy w kwietniu i od początku maja br. zaczyna wprowadzać polskie nr rachunków.
Na początek dla kont Metal i Premium

No i faktycznie wprowadzili.
Mam konto Standard i wczoraj (16.05.2021) zobaczyłem, że w danych konta złotówkowego jest zakładka LOKALNIE/SWIFT a w niej numer konta polskiego w Aion banku. Apka Android ver 8.53

Oczywiście zaraz skoczyłem do apki Aiona i zrobiłem przelew Aion -> Revolut (wczoraj po godz. 20ej).
po 1. Apka Aiona się zawiesiła podczas wykonywania przelewu "zewnętrznego" do Aiona  Tongue
po 2. uruchomiłem ponownie, jednak poszło przed zawieszeniem i... zniknęło....
po 3. dziś po godz. 8ej się PLNy pojawiły na koncie R.

Tak, że tegoo... jeśli chcesz szybko zasilić to lepiej obciążyć w R. kartę Aion - działa natychmiastowo  Big Grin
Ale działa i ucieczkowicze od komorników już mogą podać nr konta do przelewów.  Cool
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości