Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słoneczny Brzeg 2022
Smile 
Cześć Wszystkim Bulgaricusom ! Big Grin

Po 4latach przerwy wybieramy się znów do Naszej Bułgarii. Zobaczymy co się zmieniło przez te lata.
Tym razem wybór padł na Słoneczny Brzeg( zmieniają się priorytety - odkąd jest z nami córeczka ) .
Jak zawsze jeździliśmy na własną rękę tj. samochód i dluuuga  Big Grin Teraz jednak samolot .
Wylatujemy z Polski 14 czerwca o 7.55 i powrót mamy 25 o 20.00 czerwca. 

Hotel jaki wybraliśmy to Melia Sunny Beach ( był ktoś może z Was ? )
Liczę na to, że w połowie czerwca nie będzie jeszcze aż tylu ludzi .

Jeśli będziecie mieć jakieś pytania to walcie śmiało  Cool
Odpowiedz
witam, ja przypadkiem odbyłem swą, a także Miśki gdy miała 1,5 roku, pierwszą podróż do Bułgarii do SB w czerwcu. Z SB chodziło o to, że zawsze jakiś sklep dla dziecka pod ręką (wtedy wogóle niewiele wiedziałem o Bułgarii pod kątem zaopatrzenia  Big Grin Big Grin ).
Potem okazało się, że termin jak najbardziej ok też z powodu, gdyż że ponieważ byliśmy wtedy przez 10 dni, z czego 5-6 dni słonecznych na plaży i basenie, reszta z deszczykiem delikatnym, kiedy to Dziecko mogło odpocząć od słoneczka. Przypadkiem, ale termin okazał się w ten sposób jak najbardziej dogodny dla podróży z małą wtedy Miśką  Big Grin
Miłej zabawy  Smile
Odpowiedz
@tomek89 z hotelu raczej powinienes byl zadowolony(opinie ma dobre). My od czasu do czasu z racji dobrych promocji bywamy w Slonecznym Brzegu( chadzamy tam swoimi sciezkami). Mamy mozliwosc pojechac do Sw. Wlas, Nesseberu czy Pomorie. Kolo dworca autobusowego byla bardzo dobra banica( nie sieciowka)- prowadzil ja sympatyczny Bulgar. Nie skapil w banicy sirene- codziennie tam bywalismy.
Odpowiedz
Z chęcią poszukam dobrej banicy ,.dzięki  Smile
Mamy nadzieję, że pogoda dopisze
Odpowiedz
@tomek89 wejdź na Forum: Rejony, miasta, miejscowości( w wątek Słoneczny Brzeg) strona 29 mój wpis i zdjęcia pod datą 15.09.2018. Wychodząc z dworca skręć w lewo tam, gdzie na zdjęciu znajduje się srebrny samochod. Przejdź 5 kroków i jesteś przy baniczarni. Nam bardzo smakowała: ciasto bardzo dobre i dużo sirene było, a i Pan sympatyczny. Obok był sklepik z owocami i warzywami oraz można było kupić miody, tahini, domowe wina i rakije
Odpowiedz
Rzut kamieniem od mojego hotelu , dzięki
Odpowiedz
@tomek89 podaje Ci miejscowke do sprawdzenia ponoc swietne jedzenie i drinki, obsluga bardzo mila i pomocna i niskie ceny -  Condor Bar 94
Odpowiedz
(26.05.2022 11:18:44)tomek89 napisał(a): Liczę na to, że w połowie czerwca nie będzie jeszcze aż tylu ludzi .

Nie będzie. My tylko raz byliśmy w czerwcu, konkretnie przełom czerwca i lipca (akurat też w SB) i dosłownie gołym okiem było widać, jak mniej więcej od 1 lipca przybywa ludzi.
Was już wtedy tam nie będzie.
Odpowiedz
Niech tak będzie :-D dzisiaj wykupiliśmy ubezpieczenie. 11 dni, koszty leczenia 500 tys zł. Składka 239 zł na 3 os
Odpowiedz
@tomek89 jaki ubezpieczyciel?
Odpowiedz