Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na plażę i basen do Sozo 2022
Dzisiaj basening

[Obrazek: IMG-20220714-122148.jpg]
Odpowiedz
Ech , fajnie wam , ja jestem uziemiony w pracy do Października , może za rok .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Kierunek Ravadinovo. Aquapark Neptun, bilet online - 5%. Cena dla osoby dorosłej 40,50 BGN.
Odpowiedz
W aquaparku raczej pustki, myślę że 10% obłożenia. Dzięki temu kolejki do zjeżdżalni krótkie. Niestety doładowanie opasek tylko gotówką co uważam za spory minus. Brak bankomatu. Ceny gastro raczej przystępne jak na takie miejsce: spory kawałek pizzy 5 lewa, kebab duży 12, kebab średni 10, kawa 3.

[Obrazek: IMG-20220716-160512.jpg]

[Obrazek: IMG-20220716-170910.jpg]

[Obrazek: IMG-20220716-172233.jpg]
Odpowiedz
Kolejny, piękny dzień. Jak to w Bułgarii. Dzisiaj plaża. Pogoda dopisuje, dzisiaj troszkę większe fale., wieje lekki wiaterek. Ciała lekko przysmażone, więc część ekipy pod parasolami.

[Obrazek: IMG-20220717-102835.jpg]
Odpowiedz
W ramach czystej ciekawostki, gdybyście byli przy jakiejś okazji, w jakimś sklepie sprzedającym parasole plażowe, zerknijcie proszę po ile chodzą w tym roku.

Jak jedzie się autem, to wiadomo, bierze się swój - a dla ludzi lecących samolotem, przydatna może być informacja po ile i gdzie najlepiej kupić taki sprzęt. Taki parasol pewnie zostałby sprzętem jednorazowym, bo nie ma jak go samolotem do Polski zabrać...

Exclamation  przy okazji, można by zrobić na forum temat pt. "Parasol zostawiłem w..." - moglibyśmy pisać w nim gdzie (za którym krzakiem / kamieniem itp.) schowaliśmy wyjeżdżając nasz parasol - może przyda się innym forumowiczom, którzy przylecą po nas.
Odpowiedz
W niektórych apartamentach są na wyposażeniu. W zeszłym roku parasol kosztował ok 20l, ale jednorazówka. Można też plażować w Burgas gdzie parasol kosztuje 1.5l na dzień
Odpowiedz
Wczoraj akurat patrzylam na ceny parasoli, w sezonowym sklepie spożywczym w k. K.  Kamchia parasol 180 cm, zwykły, bez tej foliowej powłoki kosztował 30 leva.
Odpowiedz
https://jambo-bg.com/плажен-чадър-джъмбо/
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
(17-07-2022,10:15:57)Raphael napisał(a): W ramach czystej ciekawostki, gdybyście byli przy jakiejś okazji, w jakimś sklepie sprzedającym parasole plażowe, zerknijcie proszę po ile chodzą w tym roku.

Jak jedzie się autem, to wiadomo, bierze się swój - a dla ludzi lecących samolotem, przydatna może być informacja po ile i gdzie najlepiej kupić taki sprzęt. Taki parasol pewnie zostałby sprzętem jednorazowym, bo nie ma jak go samolotem do Polski zabrać...

Exclamation  przy okazji, można by zrobić na forum temat pt. "Parasol zostawiłem w..." - moglibyśmy pisać w nim gdzie (za którym krzakiem / kamieniem itp.) schowaliśmy wyjeżdżając nasz parasol - może przyda się innym forumowiczom, którzy przylecą po nas.
Nie ma problemu z zabraniem parasola do Polski. Kiedys mozna bylo przywiazac dobrze przymocowany do torby podroznej, a teraz na lotnisku ekipa Cie kieruje do odpowiednich  drzwi (dzwonisz dzwonkiem), a pozniej tak jak bagaz odbierasz z tasmy (to samo z  wozekiem dzieciecym i inny sprzetem np. rower, deska czy inne). My zostawiamy w hotelu.
Odpowiedz