27-01-2023,19:32:09
Najciekawsze miasto w Bułgarii waszym zdaniem to? Dlaczego?
Najciekawsze miasto
|
27-01-2023,19:32:09
Najciekawsze miasto w Bułgarii waszym zdaniem to? Dlaczego?
27-01-2023,23:51:44
A pod jakim względem:
historycznym, turystycznym - zwiedzanie, wypoczynek a może jedzonko ![]()
28-01-2023,21:00:31
Dla mnie Bansko. Miasto pięknie położone, stara część miasta - przepiękna. A poza tym kocham bułgarskie góry - dlatego Bansko.
01-04-2023,17:42:08
Dla mnie oczywiście Pomorie. Za lokalizacją tą przemawia bliskość lotniska w Burgas, kilka plaż do wyboru, w tym tzw. dzika plaża, wspomnieć należy o możliwości skorzystania z kąpieli błotnych. Deptak spacerowy ze starego do nowego Pomorie, pozwala zarówno na spacer, przejażdżkę rowerową, o rannym joggingu nie wspomnę. Ponad wszystko panujący mikroklimat, kilka fajnych restauracyjek nadmorskich, nawet wybredni znajdą coś dla siebie. Miejscowe wyroby winiarskie i nie tylko godne polecenia "pomoryjski obłok" 100% na tak. A dla globtroterów bez swoich czterech kółek dworzec autobusowy w centrum. To wszystko z turystycznego punktu widzenia zachęca i pozwala na wspaniały wypoczynek, a z doświadczenia tylko dodam, iż Pomorie to bezpieczna przystań.
01-04-2023,18:16:54
Mojemu mężowi Pomorie też się bardzo spodobało
![]()
11-12-2023,13:40:19
Hej,
Moim zdaniem Płowdiw to takie unikatowe miejsce, bo zachowało sporo historycznego klimatu, a starówka jest po prostu cudowna. Ta mieszanka zabytków, knajp, i lokalnej kultury sprawia, że to miasto ma swój wyjątkowy urok. Wiadomo, Sofia też ma coś do zaoferowania, zwłaszcza jak ktoś szuka życia nocnego czy ciekawych muzeów. Varna nad Morzem Czarnym, no, ma plaże, więc to dla plażowiczów idealne miejsce. Veliko Tarnovo z zamkiem z kolei to coś dla miłośników historii. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|