Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak dobrze mieć sąsiada
Grecki pilot "przeskoczyl" do Turcji powierzonym mu  F16  i wyplacil z bankomatow 2000E. Ominal w ten sposob niewygodne jeszcze ciagle obowiazujece w Grecji ograniczenia bankowe.
Samolotem po pieniadze
Odpowiedz
(25.07.2015 14:21:47)sikornik napisał(a): Grecki pilot "przeskoczyl" do Turcji powierzonym mu  F16  i wyplacil z bankomatow 2000E. Ominal w ten sposob niewygodne jeszcze ciagle obowiazujece w Grecji ograniczenia bankowe.
Samolotem po pieniadze

W Turcji Euro z bankomatu ??? Smile
Odpowiedz
(25.07.2015 14:46:08)Bulgaricus napisał(a):
(25.07.2015 14:21:47)sikornik napisał(a): W Turcji Euro z bankomatu ??? Smile

dokładnie tak, szczególnie w większych kurortach są bankomaty, gdzie można sobie dokonać wypłaty w €, $ i funtach brytyjskich Big Grin

to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz
(25.07.2015 14:50:57)jacky6 napisał(a):
(25.07.2015 14:46:08)Bulgaricus napisał(a):
(25.07.2015 14:21:47)sikornik napisał(a): W Turcji Euro z bankomatu ??? Smile

dokładnie tak, szczególnie w większych kurortach są bankomaty, gdzie można sobie dokonać wypłaty w €, $ i funtach brytyjskich Big Grin

Nie trzeba jechać do kurortu, w Polsce też są wiem o tym, tylko przelicznik jest tak drakoński, że przy 2000 Euro traci się fortunę. 
Odpowiedz
Bulgaricusie, facet wojskowy, a wzial F -16 niczym hulajnoge sprzed furtki sasiada, zeby kolko zrobic. Jest mu zupelnie obojetne jakies tam Schengen i systemy bezpeczenstwa, a ty o kursie. Wlasnie jest to przyklad jak gleboko gdzies Grecy maja warunki i wszystko co im dyktuje Europa.
Odpowiedz
Oczywiście, że Turcy jak przekroczył przestrzeń powietrzną bili mu brawo, potem pozwolili wylądować. Podwieźli pod bankomat pozwolili wypłacić Euro a następnie pozwolili odlecieć. Jak wrócił do jednostki to Grecy poklepali go po plecach i powiedzieli dobrze chłopie zrobiłeś. Między Turcją a Grecją nie obowiązuje układ z Shengen. Ja tylko wspomniałem o drakońskim przeliczniku bo faktycznie jest wysoki. W tej historii jednak nie chodzi o przelicznik, sugeruje, że owa historia moim zdaniem jest nieprawdziwa i tyle.
Odpowiedz
No,to udal im sie zart Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości