Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
W tym roku cena syrene powala. Ciężko znaleźć kawałek za mniej niż 10lv. Jeszcze dwa lata temu był po 5. Przy takich wzrostach nie.ma.znaczenia jaka mają.walute. Mogą przyjąć nawet dirhamy marokańskie.
W sklepach jest drożej niż we Włoszech (byłem w lutym więc mam porównanie ), gdzie euro jest już od kilkunastu lat.
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Czyli na zakupy do Włoch

a może w Polsce taniej i jak zeszłym stuleciu trzeba jedzenie wozić w bagażniku. Skoro spożywcze artykuły w Serbii i Rumunii tańsze niż Bułgarii...
Pozdrawiam D+
RO, BG, YUGO, HUN, SK 1974 .... RO,HUN,SK,SRB , BG, EL 2024. Nawigacja Magic Earth
Bądź elegancki i nie zgub się. A jak się zgubisz nadal bądź elegancki.
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 0
Reputacja:
37
masz na myśli dentystę z ubezpieczenia

?
------------------------------------------------------
BG: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 ... cdn.
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Czyli do bagażnika masło

solone

, puszki rybne i mięsne. Pomidorów chyba nie trzeba zabierać, bo ostatnio w markecie w Samokow kupowałem polskie, choć miałem nadzieję na bułgarskie. A może tylko w marketach jest drogo a na targu są niskie ceny...? Nie miałem czasu sprawdzić.
Mam nadzieję, że w Grecji jest nadal drożej.
Pozdrawiam D+
RO, BG, YUGO, HUN, SK 1974 .... RO,HUN,SK,SRB , BG, EL 2024. Nawigacja Magic Earth
Bądź elegancki i nie zgub się. A jak się zgubisz nadal bądź elegancki.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Podsumowując moje spostrzeżenia - Bułgaria cenowo doścignęła już inne kraje do których jeździmy na wakacje. Doścignęła cenami artykułów spożywczych. Ceny nabiału, owoców, warzyw często są wyższe od naszych krajowych. Ceny alkoholu nadal konkurencyjne. Ceny w restauracjach, przynajmniej dla mnie, są nadal atrakcyjne. Ceny hoteli, pensjonatów na średnim poziomie. My na starym mieście w Sozopolu płaciliśmy za dwójkę z basenem, na średnim standardzie, z widokiem na morze ciut ponad 300 zł.
Ale skoro Polska jest atrakcyjna cenowo dla np. Czechów to Bułgaria może pozostanie atrakcyjna dla nas.