Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Czy oprócz Mursalskiego Czaju (herbata górska, gojnik) znacie inne lokalne, bułgarskie herbaty ziołowe. Zamierzam zrobić jakieś zakupy wracając do kraju i może coś pod powiecie.
Mogą być też z rejonu Bałkanów bo przez kilka państw będę przejeżdżać.
Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Przywozimy z Bulgarii duzo herbat ziolowych(wiekszosc mieszanych). Jutro bede w domu to zobacze czy mam jeszcze zostawione w notesiku wyciete kartoniki z pudelek po herbacie(tylko te, ktore nam najbardziej smakuja). Chociaz od 2 lat testujemy kupione herbaty ziolowe w Bulgarii, jesli nam smakuja to kupujemy pare pudeleczek. 2 lata temy kupilismy w Obzorze (market przy plazy. ktory polecal igi
w tym roku)- w skadzie min. bylo oregano, lisc jezyny(fajny smak). Wiekszosc herbatek ziolowych w skladzie ma tymianek.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 0
Reputacja:
15
Zawsze kupujemy herbaty ziołowe pod nazwą Alpinist. To w Bułgarii, po drodze w Rumunii kupujemy sypaną herbatę ziołową z owoców leśnych (taka czerwona w opakowaniach foliowych).
Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
30.07.2019 17:47:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2019 17:49:42 przez egon.)
Grzesiekp napisal :Zawsze kupujemy herbaty ziołowe pod nazwą Alpinist.
Tez ja kupujemy- bardzo dobra.
Zdjecia herbat ziolowych zamieszczalam w watku: Co przywozicie z Bulgarii- pozniej sprawdze.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 0
Reputacja:
15
A do Bułgarii przywozimy oczywiście czarną herbatę, parzy się doskonale z wodą w Primorsku albo wodą z gór kupowaną w butelkach. Herbata Ahmad (reklama) Eng. Breakfast jest doskonała w Primorsku.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Mursalskiego Czaju 8 opakowań zakupiłem. Plus jakieś wynalazki z Lidla. Powinno starczyć.