15.07.2015 09:47:09
Maże jakieś namiary na kwatery w Obzorze ?
|
Obzor
|
|
15.07.2015 09:47:09
Maże jakieś namiary na kwatery w Obzorze ?
19.11.2015 11:47:33
Nikt nie ma nic do zaproponowania?
Kiedyś wpisałbym swoich gospodarzy, ale się "popsuli" i teraz już nie warto. W tym roku wybieram się z rodziną ponownie do Obzoru i chętnie zaklepałbym sobie wcześniej jakieś miejsce.
19.11.2015 12:52:12
(19.11.2015 11:47:33)verdorn napisał(a): Nikt nie ma nic do zaproponowania? zawsze jeździmy w ciemno, nawet jak po raz enty do tej samej mieściny i w szczycie sezonu... każdy dobiera parametry wg swoich upodobań i kieszeni... z roku na rok idą zmiany - jednak powoli inwestują ... standardem staje się np. klima... Obzor wybieramy bo np. w drodze powrotnej z TR mamy już bliżej do domku. Ostatnio bywaliśmy przejazdem, bywaliśmy też i dłużej - 2 tygodnie we wrześniu...
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....
30.11.2015 10:43:59
Może zatem moja propozycja:
Цена: 10 - 12 лв. за легло Име: Неделчо Неделчев Стоев Тел.: (0556) 3-30-68, 0885 355 323 - Николинка Адрес: ул. Рила 17, Обзор Къщата е на 2 етажа и предлага 4 двойни и 4 тройни стаи. Общ санитарен възел за всеки 2 стаи. Стаите са обзаведени с шкафчета, масички, нощни лампи и гардероби. Има ютия и маса за гладене. Всяка стая има широка тераса. От всяка стая се вижда морето. Къщата има широк затревен двор с детски кът, барбекю, оборудвана лятна кухня (с cable TV) за общо ползване и паркинг за 3-4 автомобила. Намира се на тихо място на около 450 м. от морето и плажа. Dom i ogród bardzo zadbane. Gospodarze to starsze małżeństwo. Gdy rozmawiałem i oglądałem w końcu czerwca lub na początku lipca 2014 wszystkie pokoje były puste. Mankamentem jest dalekie położenie od plaży oraz podejście ulicą Riła w górę, można się zasapać z plażowymi akcesoriami i tobołkami, na zdjęciu z satelity przedostatni dom po lewej stronie. Dalekie to w Obzorze, który jest mały przecież. To dla zdrowia dobre choć osobom wygodnym będzie doskwierać. Sam każdego dnia spacerowałem po odległych uliczkach, być może codzienne tam stacjonowanie jest mniej atrakcyjne. Mack
30.11.2015 12:38:40
maciej - to faktycznie szmat drogi, choć cena kusząca dla mniej zamożnych
ja mieszkałem 2 sezony na Sredniej Gorze - i to mi się wydawało bardzo daleko od morza, ale cena 2 x większa była
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
30.11.2015 14:27:43
Niby szmat a codziennie w ramach spaceru chodzi się dalej, nie mówiąc o ulubionych trasach jak przy brzegu z Białej do Obzoru. Mieszkaliśmy dawniej przy ul. B. Manołow i od czasy do czasu zamiast przez targ szliśmy do centrum poprzez Średnią Górę, toż to niemal trójskokiem do ryneczku i cerkwii. Z mojego rozeznania ceny w górnej części miasteczka są w miarę nie wysokie, jednak standart także nie zachwyca. Przeważają skąpe powierzchnie, upchane pokoiki. Może mieszkałeś w domu z knajpką słowacko-czeską?
30.11.2015 15:28:29
maciej to miejsce o którym wspominasz to pensjonat Lotos, my byliśmy na kwaterach prywatnych kilka domów dalej w stronę Teokli i targu, u Michaiła
ks. Tischner
30.11.2015 15:34:36
Dzięki za propozycję, ale ze względu na córeczkę będę prawdopodobnie szukał czegoś w okolicy zamku - ok. 200-300m.
Sporo czasu spędzamy na plaży, na prawo od zamku - jakieś 300-400 m., tam gdzie ludziom już się nie chce za bardzo chodzić i jest luźno. Z tego powodu powrót gdzieś dalej jest dla małej wyjątkowo męczący. Tak byłoby idealnie. W ostateczności będziemy się lokować podobnej odległości od pozostałych zejść na plażę, czyli w okolicy byłego Sparmu lub przystanku dorożek.
30.11.2015 15:38:43
verdorn - sprawdź hotel Bisser, bzyq był zadowolony z niego w tym roku, przy samej plaży i na szczęście nie centralna plaża, ja gdybym wybierałbym się do Obzoru to chyba tu właśnie
http://www.hotel-bisser.net/pl/
ks. Tischner
30.11.2015 17:23:40
Otóż Lotos a w nim smażeny syr czeski, tak dla jakiejkolwiek odmiany po codziennym bułgarskim menu. Zapamiętałem fajną atmosferę czeskich knajp. Bisser to już inna półka cenowa, pensjonat z ładną restauracją o odpowiednio wyższych cenach. Nam się tam podobało ale wolimy ceny z np Zimnej Studni Studen Kladenec dokąd chodziliśmy najczęściej czy też Dionizosa. Czytam o byłym Sparmie, nie byłem niestety w tym roku, co się wydarzyło?
Jest też bliżej parku i plaży: Цена: 12 - 15 лв. за сезон 2015 за легло Име: Костадинка Белчинова Тел.: (0556) 3-25-07, 0887 387 195 Адрес: ул. Козяк 27, Обзор В къщата се предлагат 2 тройни (с легло тип спалня и единично легло) стаи. Стаите са с общ за тях санит. възел. Едната стая е с тераса, другата е без тераса. И двете стаи са с cable TV и изглед към морето. Къщата се намира до новия парк, на около 50 м. от плажа и на около 150 м. от центъра на Обзор. В съседна къща се предлага и 1 апартамент (50-60 лв., за макс. 4+1 дете, 2 преходни стаи с оборудван кухн. бокс, хладилник, cable TV). Удобно за паркиране. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|