17-06-2015,22:31:35
(17-06-2015,22:25:41)aekzal napisał(a): Dzisiaj był koniaczek - trzy litry alkoholu, trzy liście laurowe, 6 ziarenek pieprzu, tyleż samo goździków i ziela angielskiego, jedna łyżka cukru, jeden cukier waniliowy i dwie łyżki dobrej herbaty, tak ma postac 10 dzionków i potem spożywamy.
Pychotka.
Ja mam też dobry przepis:
Bardzo starannie umytego kurczaka umieszczamy na dnie naczynia (najlepiej szklanego). Dodajemy goździki, cynamon i skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką czerwonego wina i szklanką białego. Ponadto dodajemy jeszcze:
-100 ml ginu
-100 ml koniaku
-200 ml stocka
-50 ml rumu
-250 ml tequili
-można skropić wódką
Potrawy nie trzeba poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka można wypierdolić bo jest zbędny... ale za to mamy pyszny sos!
Smacznego
PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej nam bestia sosik wypije.
Pzdr
Marek