27-03-2018,22:51:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2018,22:51:52 przez bateniki.)
kyrwawica (кървавица)
taka bułgarska kaszanka....bez kaszy
To rodzaj kiełbasy wykonane z świeżo wyciśniętych zwierzęcej krwi i różnych mięs.
Kuchni bułgarskiej wykonany z krwi świni, mięso, podroby (płuca, krtani, wątroby, serca), cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, gotowane ryż (umieścić jedynie w niektórych gatunków), kminek, goździki, jak po ugniataniu są podawane do jelit wieprzowych lub bydlęcych.
Szczeliny związane na końcach są wiercone i gotowane. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bułgarska narodowa kuchnia używana jest do przygotowywania różnych potraw (z dojrzałymi fasolami, kapustą, itp.).
taka bułgarska kaszanka....bez kaszy
To rodzaj kiełbasy wykonane z świeżo wyciśniętych zwierzęcej krwi i różnych mięs.
Kuchni bułgarskiej wykonany z krwi świni, mięso, podroby (płuca, krtani, wątroby, serca), cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, gotowane ryż (umieścić jedynie w niektórych gatunków), kminek, goździki, jak po ugniataniu są podawane do jelit wieprzowych lub bydlęcych.
Szczeliny związane na końcach są wiercone i gotowane. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bułgarska narodowa kuchnia używana jest do przygotowywania różnych potraw (z dojrzałymi fasolami, kapustą, itp.).
"In vino veritas, in aqua sanitas"