Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budva, Becici
...moi drodzy - ktoś był ? jakieś wrażenia, uwagi - noclegi, ceny itd ? trochę czytałem, ale może ktoś się podzieli swoimi uwagami ?

zaczynamy myśleć nad kierunkiem w przyszłym roku, chodzą nam po głowie różne pomysły
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Ale z Budvy czy z Becici? Choć to w sumie niewielka różnica. Jeśli szukasz spokojniejszego miejsca, to kiepski wybór Smile Pytaj pan o co chcesz, Czarnogórę mam opanowaną Smile
Odpowiedz
Piotrze, myśmy byli z Agą w 2009 r w Petrovacu, spokojne miasteczko - 2 x mniejsze jak Obzor - deptak wzdłuż plaży- osobiście polecam.
Wszędzie blisko na wypady ( Kotor/Budva/Bar itp.)
Marcin
Odpowiedz
Petrovac jest spoko, spacerkiem pół godziny do Buljaricy, a tam jest ogromna plaża, jak na czarnogórskie warunki Wink
Odpowiedz
no właśnie, zapomniałem dodać, że ma być piasek i spokój...

mastika to rzucaj propozycje Smile
ks. Tischner
Odpowiedz
Piasek i spokój w Czarnogórze? Plaża przy Sveti Stefan - 75 euro za dzień korzystania Big Grin A tak poważniej, znaczna większość plaż w MNE jest przede wszystkim kamienista, kamulce mniejsze lub większe, ale są prawie wszędzie. Ogromna piaszczysta plaża jest obok Ulcinj, tuż pod granicą albańską. W samym Ulcinj jest bajzel jak ta lala, ale krótko, bo Muzułmanie wcześnie chodzą spać Smile
Odpowiedz
no właśnie w Becici jest piasek tylko domyślam się, że tłok

natomiast Ulcinj - tam sporo naszych ? co fe, nie bardzo ?
ks. Tischner
Odpowiedz
Mnie się w Ulcinj bardzo podobało, plaża miejska jest co prawda masakrycznie zatłoczona, ale na dużej plaży starczy miejsca dla każdego. Becici czy Budva to człowiek na człowieku.
Odpowiedz
A serio polecam Buljaricę, jak się nie trafi na nawalonych rodaków, to zazwyczaj o 23:00 już jest jak pod zamkniętym kurnikiem. Cisza i spokój. Plaża całkiem długa, w niektórych częściach faktycznie piaszczysta. Blisko jest w zasadzie wszędzie, czy to do Kotoru czy Cetinje (koniecznie należy zwiedzić). Nad jezioro Szkoderskie jest mniej niż 30 kilometrów.
Odpowiedz
mastika - planujemy gdzieś od 25 czerwca pobyt, rozumiem, że wtedy to nie ma tłumów ? myślę też nad Ulcinj... na dojeździe 2 dni Kotor

w planach też jest thassos, gdzielibyśmy też wrócić do sinemorca, ahtopolu ale co z tego wyjdzie - zobaczymy, w każdym razie muszę coś nowego liznąć
ks. Tischner
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości