Aż dziw bierze że takiego wątku jeszcze nie ma...
to zaczynamy !
to zaczynamy !
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
|
Rakija...
|
|
Aż dziw bierze że takiego wątku jeszcze nie ma...
to zaczynamy !
ks. Tischner
08.08.2016 21:22:43
Planowałem takowy założyć po powrocie z Serbii. Chciałem napisać troszkę o produkcji, udałem się nawet do dwóch producentów, pokosztowałem, zrobiłem zdjęcia oraz wypytałem o proces produkcji. Aż się wystraszyłem jak dużo trzeba śliwek, żeby zrobić parę litrów śliwowicy.
Temat uzupełnię w wolnej chwili.
08.08.2016 23:14:47
Zapraszamy do naszego stolika!
Nie ma żadnych obcych, tylko przyjaciółmi którzy jeszcze sie nie spotkali .. kopalnia wedzy: http://www.rakiyata.com/forum/
"In vino veritas, in aqua sanitas"
09.08.2016 08:26:24
nie wiem, może nie trafiłem dobrze, ale jakoś czy do bułgarskiej czy też chorwackiej rakija (rakii? ale w sumie chyba nie powinno się odmieniać, nazwa obca) nie mogę się przekonać. Może, jak wspomniał Peter, to kwestia sposobu picia. Wbrew co niektórym wspomnę, że nie piję po to by się nawalić, tym bardziej, że podróżuję z Malutką, ale czasami tak dla smaku.
Wiadomo, że polecacie te własnej roboty, gdzieś u babci czy dziadka jakiegoś, ale czy są w razie czego sklepowe też warte polecenia ?
Burgaska grozdawa albo muskatova
pić z lodem
09.08.2016 12:53:03
Smokiniowa domaszna podobno najlepsza. Nie udało mi się niestety dokonać zakupu w tym roku.
09.08.2016 13:05:24
przywiozłeś ją dla mnie, odleję ci !
ks. Tischner
09.08.2016 17:04:08
Dzisiaj dotarłem do Primorska , temat rakija interesujący , pijałem różne ale bułgarskiej jeszcze nie, była chorwacka , serbska no i albańska rake która to najbardziej smakowała mi schłodzona z dojrzałym melonem , polecam .
09.08.2016 17:22:03
rakija tylko z graniastej czaszki i bez lodu
09.08.2016 17:30:55
ja ostatnio pijam z ayranem, pewne skutki są mniejsze
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda” |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|