Duda czy Komorowski. Ankieta anonimowa.
| Ankieta: Kto wygrał debatę prezydencką? |
|||
| Duda | 4 | 26.67% | |
| Komorowski | 11 | 73.33% | |
| Razem | 15 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Kto wygrał debatę prezydencką?
|
|
19.05.2015 19:15:54
A ja mam na to przerobiony przez internautów wierszyk Wojciecha Młynarskiego:
Nie jestem już żaden smarkacz, Łeb mam pokryty siwizną. Nie zagłosuję na Dudę Bo zbyt cię kocham Ojczyzno! Skąd wiem, że wybór niedobry? Nie wierzę w zmianę oblicza Nie chcę powrotu Ziobry, I teczek Macierewicza. Na Dudę nie oddam głosu! Pamiętam, Jarka premierem, I kpiny z demokracji I koalicję z Lepperem. Nie chcę mieć znów premiera Co straszy Ruskiem i Żydem Co ciągle dzieli Polaków I może zaszczuć jak Blidę. Za kłamstwa i pomówienia, Prawdę, mgłą sztuczną okrytą Za skłócanie rodaków Za IV Rzeczpospolitą. Za "Tusk ma krew na rękach", A memu Bratu Chwała! Za wrzaski nad trumnami I nogę generała! Za propagandę, która nie łączy, ale dzieli. Za żądania pomników z kieszeni obywateli! Za marsze z pochodniami, Jazdę "po trupach do celu", Za negowanie wyborów I PROFANACJĘ WAWELU!!!! Dziś w duszy mej zakamarkach Odkrywam decyzji sedno: Nie chce powrotu PiS-u, Bo nie jest mi wszystko jedno!
z wieloletniej praktyki na forach netowych ...
od AD 2000 - przesyłam poradę ... wykluczyć z polskiego bulgaricusa tematykę polskiej polityki... może pozostać bułgarska - bałkańska... należy to wprowadzić nawet do regulaminu ... onego czasu przeżyło tą "chorobę" nawet croplowe forum... ze zgubnymi skutkami ... dedykuję modom i adminom - póki czas... uzasadnienie: scena polityczna jest rozpołowiona / bo niekoniecznie idealnie podzielona... szkoda wysiłku włożonego w odnowione forum, by je rozłożyć...
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....
możemy mieć zdania podzielone jak idzie o polską scenę polityczną...
ale nie artykułujmy jej tutaj... zepsuje nam całą zabawę :-)
19.05.2015 22:30:25
OK. Potraktujmy to jako żarcik, a na exforum to akurat bułgarska polityka nas na wojnę z Ivanem zaprowadziła.
Najważniejsze to złapać dystans, a nie prowadzić walki na słowa!!! (19.05.2015 22:30:25)myszabe napisał(a): OK. Potraktujmy to jako żarcik, a na exforum to akurat bułgarska polityka nas na wojnę z Ivanem zaprowadziła. żarty żartami a życie idzie swoją drogą... nie rozstrzygną za nas żadne sondaże - wybór dokona lud - bo tak będzie chciał i za swoje życzenia płacił ... zostawmy rozstrzygnięcia w rękach komisji wyborczych .... nawet tych w Sofii... bo i stamtąd oczekiwać będziemy wieści - ale to już tak na marginesie...
19.05.2015 23:14:20
O polskiej polityce bez dystansu się nie da, to tak na marginesie. Jesteśmy w Hyde Parku, regulamin jest wszystkim znany. Administracja podjęła decyzję, że i tematy polityczne będą tu poruszane. Każdy może się tu wypowiedzieć, tylko w jaki sposób to zrobi, to jest właśnie cały problem. Trochę wysiłku parę osób włożyło, aby reanimować to forum. Proponuję ciepłą herbatę i dobrą książkę.
Ps: nie spieprz... tego, kontynuacja wątku i rozwijanie emocji mija się z celem
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda” |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości