18-08-2015,20:55:20
No to dobrze,ale olej się dodaje dopóki sacz wchłania.Inni z kolei nie podgrzewają ,tylko trzymają w oleju przez 20 dni.Po każdym gotowaniu najlepiej wytrzeć go tylko ścierką i nie zmywać.
Sacz
|
18-08-2015,20:55:20
No to dobrze,ale olej się dodaje dopóki sacz wchłania.Inni z kolei nie podgrzewają ,tylko trzymają w oleju przez 20 dni.Po każdym gotowaniu najlepiej wytrzeć go tylko ścierką i nie zmywać.
19-08-2015,00:27:35
A gdyby tak sacz zrobić bez kurczaka - to dobry by był ? - wiem, wiem zaraz napiszecie sacz musi mieć kuraka. Ale zapytam może Teresa coś więcej powie bo wspominała, że jej dzieci mięska nie lubią. Robiłaś może bez mięsa i czy smaczny był.
19-08-2015,06:32:01
Można i bez mięsa. W Eskadzie nasze dzieci regularnie jadaly.Bardzo w porządku danie. Chociaż ja osobiście to z mięsem wolę.
Marcin
22-08-2015,20:18:42
Ładna zwłasza różyczka z papryki i przepyszna - nawet żonka była zachwycona.
Marcin
22-08-2015,22:46:39
(22-08-2015,20:18:42)bzyq_74 napisał(a): Ładna zwłasza różyczka z papryki i przepyszna - nawet żonka była zachwycona. Z papryki? Za naszych czasów była z pomidora.
pozdrawiam
HU 03? - 10; BG: 11;12;13;15;16;17. PL: 14;20;22. E: 18;19. AL i MK: 21. MNE 23
01-08-2016,00:36:42
Dzisiaj zrobiliśmy pierwszy raz Sacz. Naczynie zakupione w Primorsku. Wskazówki co do pierwszego użycia zastosowaliśmy według zaleceń Dariny, dzięki wielkie. Sacz wysmarowawalismy kilka razy olejem. Po wchłonięciu mogliśmy zacząć wielkie smażenie . Składniki : Piersi, papryka czerwona i żółta, pieczarki , cukinia, bakłażan, marchewka, pomidor oraz cebula przywieziona z BG. Przyprawy : Czubrica, papryka słodka i ostra. Wszystko z BG. Dodaliśmy jeszcze czosnek granulowany, zero vegety. Na koniec wszystko posypalismy startym kaszkawalem. Wyszło Mega Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
01-08-2016,15:33:50
Pięknie wygląda samsung i myślę, że równie dobrze smakuje. Zdradź sekrety Dariny w sprawie pierwszego użycia sacza.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|