Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
Dziś cukinia i bakłażan z sosem jogurtów czosnkowym. Kroimy w plastry. Otaczamy w mące. Smażymy. Do jogurtu wciskamy czosnek. Dogadamy. Danie gotowe.
Liczba postów: 3,168
Liczba wątków: 1
Dołączył: 23-02-2016
Reputacja:
38
Też tak robimy pyszne jest źarełko
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
22-01-2017,12:06:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2017,12:21:47 przez teresa.)
Skleroza czosnek,koper sól isok z cytryny. Robię z rozmachu. Więc nie wpisałam. Dzisiaj patrzę, a tu brak składników. Myślę o sosie
Liczba postów: 5,740
Liczba wątków: 3
Dołączył: 05-03-2016
Reputacja:
135
Teresa spisalam sobie przepis na sos- jutro zrobie. Dotychczas robiłam sos czosnkowy na bazie naszego kieleckiego majonezu, jogurtu naturalnego, poru zabkow czosnku, szczypta soli i pieprz do smaku oraz trochę czosnku niedźwiedziego.
A my robimy takie placki z cukinii i fety: 2 srednie cukinie, 2 lyzki koperku i szczypiorku, 100g fety, 1/3 szklanki maki pszennej, 1 jajko, 1/2 lyczeczki proszku do pieczenia, sol i pieprz. Cukinie zetrzeć na tarceo grubych oczkach posolić sola i kilkakrotnie odcisnacsok w dłoniach. cukinie laczymy z pozostałymi składnikami i przyprawiamy do smaku. Na gorącym oleju smażymy placuszki z obu stron. Podajemy z sosem tzaziki. Czasem kupuje tzaziki z firmy Zott(tzaziki bardzo dobre).
Liczba postów: 3,125
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
188
ha-ha-ha
można ekperimentować
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 1,035
Liczba wątków: 0
Dołączył: 26-06-2015
Reputacja:
18
"ha-ha-ha" w sensie że przepis śmieszny, czy że będę eksperymentował? Szczerze to nigdy w knajpie w BG nie widziałem w karcie takiej moussaki, raz, może dwa widziałem klasyczną grecką.
Bate, jest u Was w ogóle takie danie, czy to radosna "TFUrczość" pana Nowaka?
Liczba postów: 1,617
Liczba wątków: 0
Dołączył: 10-10-2015
Reputacja:
116
Przepis pewnej babci, nie tak popularna jak Nowak. Tlumaczenie angielskie