Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulinarne
Mierzej , nigdy nie próbowałem .
I jakoś mnie nie ciągnie .
ps
Wygląda smakowicie Wink
----------------------------------------------------------------------------
BL Wink  2006 ,2008 ,2011 ,2016 ,2018 ,2019 ,2021 ,2022 ,2023 ...
Odpowiedz
Codziennie nie da się tego jeść, robimy raczej okazjonalnie 5 - 6 razy do roku. Fajna przekąska na imprezy. Dzieciaki dziś przyjechały no i odwieczne pytanie: co byście zjedli? Tata mamy Bandwagona, sushi by spasowało. Jak to połączyli nie pytajcie Smile Hmmmm no co miałem robić? Smile
Odpowiedz
Sushi wyglada oblednie i takze pewno smakuje, ale ze mna to samo co z liskiem nie mam ciagu.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Dla równowagi zażyczyli sobie też Gjuwecz. No i jak ich nie kochać? [emoji2][emoji2][emoji2][Obrazek: c417edb74e1373978001f4316a68b91c.jpg]

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Ja dziś sushi będę wciągał. Ale kupne.
Odpowiedz
Po odśnieżaniu...

[Obrazek: c3d16c6c35aea58d70e1a162bcf11096.jpg]
----------------------------------------------------------------------------
BL Wink  2006 ,2008 ,2011 ,2016 ,2018 ,2019 ,2021 ,2022 ,2023 ...
Odpowiedz
mierzey wasabi robisz sam?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
I tak i nie[emoji6]. Dobry korzeń wasabi w zasadzie u nas nie do dostania. Z dwa razy udało się kupić, ale to nie to było. Był mało dojrzały. "Mało" zielony w środku i za cholerę nie chciał dojrzeć. Ostrość też nie jakaś rewelacyjna była. Porównywalna do naszego chrzanu. Więc teraz kupuję sproszkowane i rozrabiam z wodą w odpowiedniej proporcji. Lepsze od tubkowo słoikowego z konserwantami. Proszek można przechowywać w lodówce.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
[emoji106]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Życzeń kulinarnych dzieciaków (syn z prawie synową [emoji6])ciąg dalszy. I tu znowu pojawia się wątek kur szczęśliwych, które oprócz jajek dają też, smak, zapach i kolor rosołkowi [emoji1][emoji1787]. Drugie danie chińszczyzna z filetem i krewetkami. Bez chleba też nie pojadą więc od rana akcja piekarnia żoniska[emoji1]. Dwa Hamelmany, dwa lniane, i jeden razowy. Trzy dla nich dwa dla nas. Wszystko oczywiście Na zakwasie. Na połówki i zamrażarka. Po wyjęciu jak świeży. Na dwa tygodnie chleb z głowy. [Obrazek: b5504e4789f2781970ca1413ba0b2548.jpg][Obrazek: 1cd6536e8da4603aaf25667539eac789.jpg][Obrazek: 715f29861bae4642c61ea59782bde9ec.jpg]

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości