Liczba postów: 297
Liczba wątków: 2
Reputacja:
6
niestety nie było mi dane żeby dojechać do Braszowa żeby spróbować żeberek. Co do mieszkania Draculi w Shigi to z ciekawości wszedłem i powiem szczerze, że warto. Generalnie zrezygnowali z samego wystroju itp. i poszli w komercje co osobiście uważam za plus... jak wcześniej nic nie było to teraz jest "klimacik"... Dracula w trumnie, dym, muzyka, wystrój, serio osobiście polecam...nie jest drogo bo 5 lei ale można sobie też zrobić zdjęcie z Drakiem za free (pewnie wliczone w cenę wejścia)
Reputacja:
6
Kojarzycie miejsce w Rumunii gdzieś miedzy Pitesti a Sybin (tak mi się wydaje) gdzie jest knajpa przy drodze - jakby zaraz za ostrym zakrętem 180 stopni... przeważnie tam zawsze jest korek i bardzo dużo samochodów zaparkowanych? Szukam i nie mogę znaleźć tego miejsca... ewentualnie jak ktoś tam był to czy warto tam się zatrzymać bo sądząc po obłożeniu to z 2 godziny zejdzie na przerwę w drodze.
Liczba postów: 1,078
Liczba wątków: 7
Reputacja:
95
Z opisu jakby Dedulesti...
Liczba postów: 168
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Mi też to wygląda na Dedulesti. Tam jest nie jedna knajpa tylko kilkanaście, głównie szaszłyki, płatność w każdej tylko gotówką.
Liczba postów: 168
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Napisałem szaszłyki ale chodziło mi, że w tych wszystkich knajpkach to serwują wyłącznie mięso grilowane. Czy warto? Oczywiście, że warto. Niestety, problemem jest znalezienie miejsca bo one mają wśród kierowców swoją renomę i po prostu jest tam bardzo tanio. Mięso jest grilowane cały czas, więc to nie jest tak, że zamawiasz i godzinę czekasz. Podchodzisz, wybierasz co chcesz i za kilka minut masz podane, tak że nie tracisz tam czasu.
Reputacja:
6
Tak, to jest to miejsce. Serdecznie dziękuję za pomoc. Ooo dobrze wiedzieć, że wszystko przebiega szybko i bez zbędnego czekania... cenna informacja o płatności tylko gotówką... no właśnie zawsze jak przejeżdżam to tyle samochodów zaparkowanych, że nie ma jak się wcisnąć.