Liczba postów: 5,853
Liczba wątków: 4
Reputacja:
138
Nastepni znaleźliśmy slynny sklep Bolero. Sklep jak kazdy wiekszy market. W nim kupilismy tylko przyprawy, kosmetyki lawendowe i inne... . Po wyjściu z marketu podeszlismy do stoisk na ktorych sprzedawano warzywa i owoce z myślą, że może tam kupimy nasiona pomidorów. Ale niestety nie było, pani wytłumaczyła nam gdzie taki sklep sie znajduje. Ruszylismy na poszukiwanie co nie bylo to latwe, ale koniec konca znaleźliśmy go. Sklep nazywa sie Agroapteka. W sklepie pracowała sympatyczna starsza pani, która bardzo zdziwilo, że turysci przyszli kupić nasiona. Zapytala się nas skąd jesteśmy i tak od słowa do słowa dowiedzieliśmy sie, że pani ma synową, która pochodzi z Katowic. Za pozwoleniem zrobilismy kilka fotek i wyszliśmy z zakupionymi nasionami pomidorow i kwiatów. A tak na marginesie to już nie tylko w Bulgarii wywolujemy zdziwienie przy zakupie nasion- będąc na wakacjach w Larnace, przypadkowo natknęliśmy się na sklep z nasionami, w którym kupilismy nasiona pomidorow i ogorkow. Właściciel mówił, że jeszcze żaden z turystów nigdy nie kupował u niego nasion. Nasza przygoda z kupnem nasion w Bulgarii zaczęła sie 2005r, gdzie będąc na wakacjach w św Wlas znalezlismy w sklepie owocowo- warzywnym nasiona. Kupilismy min. nasiona bialych ogórków, plon byl udany, ogorki dlugie, skorka okrywajaca wnetrze ogorka nie byla ciemno zielona tylko prawie biało- jasnozielina(tak można ja określić) może stąd ich nazwa biale. Smakowo bardzo dobra odmiana, ktorej nigdy nie udało nam sie kupić. Fotki ukaża sie 01.06.20- limit wyczerpany[emoji6]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 2,067
Liczba wątków: 0
Reputacja:
141
Jak zwykle super.
Może na tym zlocie powspominamy Bułgarię.
Liczba postów: 5,853
Liczba wątków: 4
Reputacja:
138
Arek super, ze "wrociles"- brakowalo Cie na forum. Z mila checia sie spotkamy na zlocie, porozmawiamy i posluchamy o Bulgarii[emoji106]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 2,067
Reputacja:
141
Powspominamy i nie tylko Bułgarię.
Liczba postów: 3,314
Reputacja:
203
21-06-2020,11:44:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2020,11:52:39 przez bateniki.)
А kiedy ma być ten zlot? Nie moge znalezć info
opss....już wiem !
"In vino veritas, in aqua sanitas"