Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budva, Becici
Dorzucę parę fotek starego miasta w Budvie.

Wąskie zaułki
[Obrazek: hjtoUbw.jpg]

Kościół Św. Jana
[Obrazek: 2x3Gigx.jpg]

Widok z murów twierdzy na zatokę, w tle mnóstwo hoteli...
[Obrazek: RWOGYsW.jpg]

[Obrazek: lirvCwk.jpg]
Odpowiedz
Witam. W tym roku celujemy na Czarnogórę, Budva Kotor .Może ktoś poleci sprawdzone miejsce na stacjonowanie.
Odpowiedz
Anula, wszędzie poza Budvą i Kotorem. Chyba że lubisz tłok, gwar, korki i ścisk (Budva), albo niezliczone rzesze przewalających się w te i we wte turystów (Kotor). Te dwa punkty dobrze jest potraktować jako miejsca do odwiedzenia, ale stacjonować tam nie polecam. Na wybrzeżu czarnogórskim jest tyle kwater, że można jechać w ciemno i wybrać miejscówkę, która przypadnie Wam do gustu. Na przykład w Barze Kafana Berlin jest bardzo ok. 7 euro nocka, pokoje z łazienkami (niektóre z balkonami), na parterze knajpa z dobrym i niedrogim jedzeniem.
Odpowiedz
W Perast widziałem kwatery za 10 eurozzz .... Całkiem spoko widoczek na Boke no i wszędzie blisko ...tzn blisko do Rissana i Budvy też. Nie zapomnij Waćpan karnąć się co koń wyskoczy do Citinie i na górę Lovczen! Widok z Lovczena jest jednym z piękniejszych widoków na całych Bałkanach ! Wiem to bo tam ja byłem Smile Smile Smile . Przy punkcie widokowym można też zanabyć płyny na zalewania robaka. Polecam z całej siły!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
[Obrazek: 27lylOe.jpg]

[Obrazek: iRIwqWc.jpg]

[Obrazek: uiaxmRU.jpg]

Tongue  Tongue  Tongue
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Miazga
Odpowiedz
Kilka fotek z Budvy, którą odwiedziliśmy w tym roku na naszym bałkańskim szlaku. Miasto w odróżnieniu od Kotoru bardziej skomercjalizowane i nastawione na duży "przerób" turystów. Wzdłuż plaży mnóstwo knajpek z przyjaznymi cenami. Porównując do BG to taka Rawda do trzeciej potęgi. Z tym, że w Rawdzie starówki brak a tu jest i to wyjątkowo piękna. W pobliżu Budvy znajdują się dwie wyspy: Sveti Nikola i Sveti Stefan.
[Obrazek: 20170711_124637.jpg]

[Obrazek: DSC_3036.jpg]

[Obrazek: DSC_3039.jpg]

[Obrazek: DSC_3048.jpg]

Wyspa św. Mikołaja:
[Obrazek: DSC_3055.jpg]

[Obrazek: DSC_3061.jpg]

[Obrazek: DSC_3062.jpg]

[Obrazek: DSC_3063.jpg]

[Obrazek: DSC_3065.jpg]

Wyspa św. Stefana (fotka z samochodu):
[Obrazek: DSC_3066.jpg]