04.09.2015 10:09:26
Dzięki za info i lina. Sprawdzałem na stronie serbskiej ale tam bardzo optymistyczni są. Pojadę za tydzień objazdem omijając Roszke tak na wszelki wypadek..
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
|
|
04.09.2015 10:09:26
Dzięki za info i lina. Sprawdzałem na stronie serbskiej ale tam bardzo optymistyczni są. Pojadę za tydzień objazdem omijając Roszke tak na wszelki wypadek..
04.09.2015 11:39:10
tak na marginesie, bo to już po czasie - właśnie spotkałem znajomego, który wracał 15.08 przez Roszke - uprzedzałem go, aby od razu skręcił na Baćki, ale uparty jest - stali 6 godzin !!! - trzy rozwody, chłodnica się zagotowała itd...
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
04.09.2015 13:02:26
(04.09.2015 10:09:26)wiklosl napisał(a): Dzięki za info i lina. Sprawdzałem na stronie serbskiej ale tam bardzo optymistyczni są. Pojadę za tydzień objazdem omijając Roszke tak na wszelki wypadek.. to nie kwestia optymizmu - oni szybko odprawiają , tylko cały plac pomiędzy granicami jest full i stad różnice w czasach podawanych przez nich a Węgrów.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
08.09.2015 22:14:10
dziś autostrada była zablokowana na kilka godzin przez grupę uchodźców, którzy uciekli z ośrodka w roszke i postanowili nią podreptać na budapeszt. policja zamknęła ruch w obie strony. mając na względzie bliskość tego ośrodka i to, że takie sytuacje mogą się powtarzać, lepiej chyba omijać to przejście w ogóle do czasu, aż sytuacja się trochę uspokoi.
08.09.2015 23:53:33
(08.09.2015 22:14:10)sproket napisał(a): dziś autostrada była zablokowana na kilka godzin przez grupę uchodźców, którzy uciekli z ośrodka w roszke i postanowili nią podreptać na budapeszt. policja zamknęła ruch w obie strony. mając na względzie bliskość tego ośrodka i to, że takie sytuacje mogą się powtarzać, lepiej chyba omijać to przejście w ogóle do czasu, aż sytuacja się trochę uspokoi. Albo wybudują płot wzdłuż autostrady.
09.09.2015 09:53:27
żaden płot nie pomoże, jak wystarczy zrobić ściepę i dać w łapę dwóm pogranicznikom z Kałotiny i ruskim targiem zjechać do 700 lewa na trzech uchodźców, bo stawka początkowa była 1000
11.09.2015 18:22:41
Z dnia dzisiejszego. Przejazd Belgrad przez centrum około 30 minut. Uwaga na automapę proponuje jakieś skróty. Jechałem na drogowskazy. Cała autostrada raczej pusta ale na bramkach 3 do 5 minut.Przejście Vinograd ( omijanie przejścia autostradowego) rewelacja tzn. jak przyjechałem nie było nikogo. Calnik węgierski kazał otworzyć bagaźnik i stwierdził nikogo nie ma. Żadnych pytań jak zwykle o alkohol i papierosy. Na trasie jeden autokar z radiowozem zbierający wędrowników. Za samym przejściem granicznym obóz uchodźców i dużo policji. Ogólnie widać sporo uchodźców a po stronie węgierskiej dużo policji.
15.09.2015 11:00:18
Serbska tv podała, że Węgry całkowicie zamknęły granicę z Serbią, łącznie z przestrzenią powietrzną.
Więc jak ktoś jeszcze będzie jechał/wracał to trzeba to wziąć pod uwagę.
Ale miałem szczęście
Na stronie serbskiej faktycznie dwa przejścia (autostradowe i to lokalne) w kierunku Szeged zamknięte. To w aspekcie sporego tranzytu tzw niemieckich turków pewno daje niezły rozgardiasz. Zostaje Tompa ale pewno kolejki będą gigantyczne. Pozostaje przejazd przez Chorwacje ale to dwie granice i ze 150 kilometrów dalej. ps nie ładnie, że informacja o zamknięciu przejść jest na stronie serbskiej a nie ma na stronie węgierskiej |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|