Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulinarne
(14.12.2015 22:00:38)dar.iva napisał(a): W piątek dostałam 2  Sad  paczki kori od kogoś z Bułgarii.Zrobiłam banice z owczym serem z Lidla i ze szpinakiem.Ser jest pyszny,ale na banice trochę za mało słony.I teraz dilemat - ta jedyna paczka na co? Bo banica z kasmety (wróżbi) potrzebna na Nowy rok,dynia czeka na tykwenik,tęsknię za bakławą....ech...

Wyslać ci jeszcze kilka "kori" . Ja sam je robie moge ci dać przepis ale potrzeba czasu.

Ja dziś jetem na tabletkach, pomagaja na głód - sprawdzone Smile

[Obrazek: tabletki-protiv-glad-smeshko.eu-1280x720.jpg]
Odpowiedz
kiufteta, Smile , aż zgłodniałem
Odpowiedz
a ja dzisiaj dwie takie tabletki już zażyłem Cool
Zawsze w Bułgarii 2-3 razy uzupełniam sobie w ten sposób menu, bo robaczki morskie, owszem i dobre, ale na dłuższą metę żyć się nie da Angel
Odpowiedz
U nas watrobka z Ediirne z sałatka z czerwonej cebuli z sumakiem i pietruszka
Odpowiedz
Golonka w piwie na jutro. Dziś swiezinka. Dla dzieci kurki w śmietanie z parmezanem i boczniaki AAla schabowy na jutro.
Odpowiedz
Dziś Banica z ajranem
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
[Obrazek: ddec41df6c6e48ccc171b1531af12362.jpg]

[Obrazek: 923fff155e45b950516393e731976a3e.jpg]

Dziś było jedzone.
Odpowiedz
a my rozgrzewamy się dziś kurczakiem ze szpinakiem, ziemniakami, pomidorami - po pakistańsku ( przyprawy Laziza ) z sosem jogurtowo-miętowym... a teraz leżymy

[Obrazek: WP_20160312_18_10_23_Pro.jpg]
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(28.02.2016 18:08:20)teresa napisał(a): Golonka w piwie na jutro. Dziś swiezinka. Dla dzieci kurki w śmietanie z parmezanem i boczniaki AAla schabowy na jutro.
dopiero teraz zauważyłem, że coś o boczniakach. Pamiętam, że kiedyś w sklepach ogrodniczych były w sprzedaży większe kostki słomy z grzybnią, a boczniaki, po polaniu wodą, rosły jak na drożdżach. Ciekawe, czy w sezonie cieplejszym dalej to sprzedają. Jakoś już od kilku lat o nich zapomniałem Confused
Odpowiedz
Już sprzedają . Są też kanie i pieczarki.

Mnie udało się zdobyć świeży czosnek niedźwiedzi. To dopiero rarytas
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości