Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Jeszcze za czasów studenckich, latałam Wizzairem z Sofii do Katowic przez Wenecję. Była to wtedy bardzo tania opcja z tymi przesiadkami, ale za to zajmowało dużo czasu. Czekanie w Wenecji to było ponad 12 godzin, a trzeba doliczyć jeszcze dojazd z Sofii do Burgas lub z Katowic do Poznania. Oczywiście latałam tylko z podręcznym, ponieważ na normalny bagaż nie było mnie stać.
Następnie wynalazłam easyjet, który miał połączenia z Berlina do Sofii, więc dla mnie z Poznania było to idealne połączenie. Tu już nawet podręczny bagaż był bardziej ludzkich rozmiarów, więc mogłam zapakować trochę więcej. I do tego ceny nie były takie straszne. Niestety w marcu tego roku, zlikwidowali to połączenie.
Pod koniec czerwca lecę polskim LOTem i jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądało. Upolowałam bilety na promocji Szalona Środa. Przelot jest Sofia - Warszawa - Poznań i powrót Poznań - Warszawa - Sofia, dla dwóch osób, z normalnym bagażem, za 600 lewów. Na ten moment wydaje mi się to jakaś kosmiczna suma, ponieważ easyjet miałam za 100 lewów Sofia-Berlin i powrót Berlin-Sofia. Ale może jakość przelotu, brak czekania, normalny bagaż wynagrodzą cenę, jaką zapłaciłam <poznańska sknera mode on>.
ПИЕНЕТО ВОДИ ДО
ЦИЦИ БЕЗ СУТИЕН
Liczba postów: 475
Reputacja:
32
Od kilku dni na www.enterair.pl można rezerwować loty Katowice - Burgas. Dużo później niż w zeszłym roku. Niestety jest drożej. W 2014 roku lot w jedną stronę kosztował 249,00 zł. Teraz 349,00 zł , cena z walizką 20kg i podręcznym 5kg.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
spróbowałem przed chwilą i tak - za 3 dorosłe i dziecko 14.08- 28.08 wychodzi 2792zł, cena niezła biorąc pod uwagę Wizzair na dziś to jakieś 7tyś !!! mimo to nadal 1tyś drożej niż autem, choć gdybym miał blisko do Katowic ( doliczyć trzeba dojazd i powrót 900km i jeden nocleg ) to możńa by sie zastanowić,
może ceny spadną
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Liczba postów: 2,020
Reputacja:
138
Dziś 2.06.2015 wiele kierunków w LOT w promocyjnych cenach, w tym Warszawa-Sofia-Warszawa za 499 złotych. Niestety ww kalendarzu niskich cen trudno już coś wybrać w sezonie, ale sierpień i wrzesień jak najbardziej wchodzą w grę. Terminy sierpniowe właściwie w jedną stronę
https://www.flipo.pl/pl/calendars/list/418?a_aid=loter&a_bid=b3173fed
Może przyda się komuś bilet w jedną stronę ?
Liczba postów: 2,020
Reputacja:
138
Dziś enter-air wprowadził połączenia dla turystów indywidualnych w piątki na trasie Katowice-Burgas-Katowice.
Bilet w dwie strony 349x2=698 zł. obejmuje wszystkie opłaty w tym bagaż rejestrowany 20 kg i podręczny 5 kg.
Przykładowy termin na stronie 3-10.07.2015
http://www.enterair.pl/kup-bilet#BookingSecondPagePlace:false&KTW&BOJ&2015-07-03&2015-07-10&0&PLN&&1=1,2=0,3=0&
Więcej terminów na stronie przewoźnika w zakładce KUP BILET
http://www.enterair.pl/