Liczba postów: 4,836
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Czym jedziesz juko. Jak dobrze pamiętam samochodem ?
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
28.04.2016 17:28:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2016 18:06:05 przez Wawo.)
Bulgarius- dobrze pamiętasz ;-) i już mam stresa co zabrać, żeby czegoś nie pominąć, mąż mnie ostrzega, że przyczepy nie będziemy ciągnąć... :-P
czy ktoś używał butelki z łyżeczką podczas podróży do kaszki, zupek itp.? Lepszy podgrzewacz czy czajnik samochodowy? Czy przydaje się wanienka turystyczna- dmuchana i namiot plażowy samorozkładający? Uff... jak pomyśle ile tego jest....
Reputacja:
1
Bulgarius, taka już ze mnie troszke panikara ;-) chce by było komfortowo dla nas- przecież to wakacje- nie chce się denerwować, że mogłam coś wziąć (kupić) a nie wzięłam... A jak karmienie w drodze w samochodzie? Myślę o podgrzewaczu do butelek, woda i tak będzie mineralna w zapasie. Ubrania to napewno wezmę w zapasie, probiotyk to wszyscy będziemy brać. Jakoś tylko takiego szkraba nie widzę w prysznicu do kąpieli, a dmuchana wanienka to koszt ok 20-30 zł, więc myślałam, że to dobre rozwiązanie... Zapas słoiczków napewno zrobimy, nie będę ryzykować bólu brzucha mojego maluszka... :-)
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
Juko to tak...
przed wyjazdem lekarz ale to już wiesz, wanienkę dmuchaną bierz, podgrzewacz z przejściówką samochodową obowiązkowo, dodatkowo kup sobie mini kuchenkę na naboje gazowe- koszt 40 zl na allegro a potrafi uratować życie po drodze ( ja zawsze zabieram), zgrzewka wody ( małe butelki ), koniecznie coś na osłonę na szybę od strony dziecka, dobra rada- bardzo cienka czapeczka do auta ( klima będzie chłodziła a na zewnątrz min 30st), kup specjalne chusteczki dezynfekujące w aptece i używaj często podczas podróży i na miejscu, w BG nigdy nie używaj kranówki do celów spożywczych , wykup dodatkowe ubezpieczenie koniecznie!... chyba tyle, reszta to sama pewnie wiesz
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Reputacja:
1
28.04.2016 21:46:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2016 21:46:22 przez juko.)
peter- mini kuchenka? nie myślałam wcale o niej... co na niej gotowaliście? :-D osłona będzie, choć szyby i tak mamy z tyłu przyciemniane.. chusteczki bardzo dobry pomysł, na pewno wciągnę na listę :-D kranówki wiem, żeby unikać, dlatego w zapas bierzemy dużo wody. Ubezpieczenie dodatkowe jest. A co myślicie o samorozkładającym się namiocie plażowym dla dziecka? Przydaje się? :-)))
Bulgarius- nasz synek podejrzewam, że nie będzie stał jeszcze w tym wieku, a nie chcę siebie i jego przede wszystkim męczyć pod prysznicem... Chociaż jak byliśmy w CRO w hotelu była wanna :-))
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
coś takiego
http://allegro.pl/kuchenka-turystyczna-g...67737.html
bardzo szybko podgrzewa wodę czy też zupkę, oczywiście potrzebny mały garnek,
namiot obowiązkowo
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”