03.06.2015 20:57:45
Niestety, wspomnienia są sprzed kilku lat. Nie mam świeżych wieści
|
Trasa Transfogarska
|
|
03.06.2015 20:57:45
Niestety, wspomnienia są sprzed kilku lat. Nie mam świeżych wieści
03.06.2015 21:09:45
09.08.2015 13:39:14
Piękne widoczki. Już niedługo i ja tam zagoszczę.
Jestem pod wrażeniem, ładne widoczki, szczególnie artystyczne wyczyny Romka - zgłoś je do konkursu.
![]() Nocował ktoś na TT w namiocie ?
Nie nocowałem, ale w Rumunii mają takie prawo, że jak ziemia nie jest prywatna i właściciel nie zgadza się na nocleg to możesz spać nawet w rowie i nikt Ci nic złego nie powie. Na TT jest mnóstwo miejsc gdzie widziałem namioty, grile i ogniska, tak że spoko można biwakować bez specjalnego zezwolenia.
Ładne widoczki, gratulacje. Koło skały na drugim zdjęciu tak trochę na lewo można obiektyw skierowac i wyjdzie to co mam w avatarze
11.08.2015 00:59:20
Palące się auto? Dziwne.
Ale widoki nadal ładne. W zaporze widać otwory - orientuje się ktoś czy można ją zwiedzać. W sumie co tam zwiedzać - korytarze ale zastanawiam się czy udostępniają turystą. Pewnie nie.
Bulgaricus Nigdy na dole nie widziałem nikogo oprócz obsługi, a na parkingu w dole jedynie pojedyncze samochody. Nie mam pojęcia.
Wracając do Trasy zostaje nam jeszcze do zwiedzenia Zamek Poenari, siedzibę Wlada Palownika. Zatrzymujemy się po prostu na poboczu, a wejście na zamek jest oznakowane: tutaj Do zamku prowadzi niemal 1500 schodów. Warto, bo u góry czekają nas takie widoczki: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, że R. jako wielki miłośnik Draculi, a także jego "metod wychowawczych", wyrwał do przodu ze słowami: "włożę mu czosnek w pępuszek i wracam "Spotkany na wysokości około 3/4 schodów, zdyszany i zziajany stwierdził:"Q...wa w d...ę mu ten czosnek włożę" Co do TT to na razie tyle. Jak pisałem wcześniej, można ją przejechać kilka razy, ale zachwyca zawsze. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Trasa z okolic Gdańska do Słonecznego Brzegu | eckolizak | 1 | 420 |
02.06.2024 19:37:23 Ostatni post: dżek |
|