17.07.2016 20:30:01
zapytam jeszcze raz o drogę na Wegrzech przez Kiswardę i do granicy w Carei albo na Satu Mare,jaki jest stan drogi i czy nie ma robót?
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2015/16]
|
|
17.07.2016 20:30:01
zapytam jeszcze raz o drogę na Wegrzech przez Kiswardę i do granicy w Carei albo na Satu Mare,jaki jest stan drogi i czy nie ma robót?
Mam zamiar w tym roku jechać przez Carei i oglądałem kilka dni temu mapę Węgier z robotami drogowymi.
Remontowany jest krótki odcinek tuż przed Kisvárda, Myślę, że przy tamtejszym natężeniu ruchu nie powinno się nic korkować.
18.07.2016 00:09:32
Witajcie.
Przed nami pierwszy wyjazd do Bułgari. Rumunia to też dla nas nowość. Po przeczytaniu wątku dojazdu przez Rumunię wytyczyłem taką trasę: https://www.google.pl/maps/dir/Chmielowi...03!1m0!3e0 Jaki bez dodatkowych niespodzianek czas przejazdu na ten odcinek założyć? Start sobota 13 sierpień ok. 4:00, postoje ok. 1h - 1,5h. Czy dojazd ok. 19 - 20 jest realny? Nocleg z możliwością anulowania zabukowany. Cały czas zastaniawiam się jednak czy nie wziąć czegoś wcześniej przed Klużem. W niedzielę planuję zwiedzenie kopalni soli w Turdzie i Kluż. W poniedziałek chcę przemieścić się do Sybinu i po szeroko rozumianej drodze zobaczyć atrakcje turystyczne w Alba Iulia, Hunedoarze i Calnic. I tu mam pytanie. Wyczytałem właśnie w przewodniku że 15 sierpnia w Rumuni też jest dniem wolnym od pracy. Czy atrakcje typu zamek w Hunedoarze są tego dnia otwarte? Na wtorek myślę o zwiedzeniu Sybinu i czegoś jeszcze. Tyle atrakcyjnych miejsc, że trudno się zdecydować a wszystkiego nie zdołamy zobaczyć. Chyba ruszymy na następny nocleg w Braszowie lub okolicy. W środę skierujemy się z Braszowa do Bułgarii. Po drodze Rasnov i Curtea de Arges. Myślę o takiej drodze: https://www.google.pl/maps/dir/Brasz%C3%...678194!3e0 Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam.
18.07.2016 08:28:09
Witam.
Wybieramy się z Rzeszowa 31 lipca ok 2.00 do SB. Czy jest w miarę realne dotarcie do Transalpiny ok godz. 14.00 ( 12 godzin ) a potem przejechać na spokojnie ww. tresę w ok 4 godz ? Jedziemy na zmianę dwóch kierowców i na poniższym odcinku nie planujemy większego postoju. https://www.google.pl/maps/dir/Rzesz%C3%...595588!3e0 Mam mętlik w głowie czy wybrać trasę przez Satu Mare, Carei lub Oradea. Bardzo Was proszę o cenne rady i pomoc w wyborze trasy.
Na trasę Rzeszów - Sebes (oczywiście jeśli nic nadzwyczajnego się nie wydarzy ) policz sobie 12h (przynajmniej ja tak robię z tym że wyjeżdżam z Dębicy (czyli praktycznie ta sama droga ). Dodatkowo na granicy RO ukradną ci 1h. Na transalpinę policz 5h minimum.
Ja w ubiegłym roku wprawdzie w przeciwnym kierunku tak zrobiłem, ale tylko dlatego że nie za bardzo było się gdzie zatrzymać ( bardzo duży ruch -była to niedziela ). Zatrzymałem się tylko z 3 razy po kilka minut, a szkoda bo widoki super i warto poświęcić więcej czasu. Na pewno tam wrócę ale w inny dzień, nie niedziela.
Własnie mam problem z wyborem granicy. Wczoraj na stronie Policji Rumuńskiej było inod że Satu Mare - okres oczekiwania 80 minut, Oradea tez podobnie tylko Carei na bieżąco - tylko ja czytam opinie o złym stanie dróg od Strony Carei to juz sam nie wiem czy lepszą drogą z postojem na granicy czy po "dziurach" a bez kolejek na przejściach granicznych.
18.07.2016 11:36:36
Własnie mam problem z wyborem granicy. Wczoraj na stronie Policji Rumuńskiej było inod że Satu Mare - okres oczekiwania 80 minut, Oradea tez podobnie tylko Carei na bieżąco - tylko ja czytam opinie o złym stanie dróg od Strony Carei to juz sam nie wiem czy lepszą drogą z postojem na granicy czy po "dziurach" a bez kolejek na przejściach granicznych.
[/quote] Ja też się nad tym zastanawiam , z tym że ja będę wyjeżdżał 10.08. Jak zdecydujesz i przejedziesz , napisz którędy jechałeś, jaki stan dróg , czas oczekiwania na granicy i wszystko co może się przydać przy podjęciu decyzji.
Ja też się nad tym zastanawiam , z tym że ja będę wyjeżdżał 10.08. Jak zdecydujesz i przejedziesz , napisz którędy jechałeś, jaki stan dróg , czas oczekiwania na granicy i wszystko co może się przydać przy podjęciu decyzji.
Ok :-) Liczę że do mojego wyjazdu zda ktoś relację z trasy i bliżej mnie ukierunkuje co do wyboru granicy.
18.07.2016 13:23:30
24 lipca wracam przez Carei. Wolę to, niż stanie w Satu. Zwłaszcza, że jechałem
tamtędy w 2015r i dramatu nie było, nawet chyba lepiej niż 2 lata wcześniej. Napiszę po powrocie.
18.07.2016 13:49:08
Ebyst, a po przekroczeniu granicy w Carei kierujesz się na Mateszalka - Kisvarda - Pacin, czy na Mateszalka - Nyiregyhaza - Tokaj?
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|