Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co przywozicie z Bułgarii?
Dobrze wiedzieć...Jacek
Odpowiedz
Ja mam od paru lat manię z magnesami. Pół lodówki już zmagnesowane.
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Magnesy sa tylko z Bulgarii czy z innych miejsc Smile
Odpowiedz
A ja - wstyd się przyznać - zaczęłam zbierać magnesy dopiero trzy lata temu - efekt I tak, że też pół lodówki w magnesach...
Tylko kilka z nich przywiezionych zostało przez naszych znajomych z miast odwiedzonych przez nas,ale w latach, kiedy jeszcze magnesów nie zbieraliśmy. Taki deal - ja im mapy i mój zeszytoprzewodnik - a oni dla nas magnes...
Odpowiedz
wino, piwo, rakija, miód domowy, lutenica, przyprawy wszelakie (mają takie do zup, grila, mięsa, ryb, sałatek itp  gotowce i solo np czubryca), sirene z różnych zwierząt  Big Grin, a żona jeszcze kosmetyki z dodatkiem olejku różanego (bulgarska roza). To kosmetyki naturalnie wytwarzane, jeszcze się nie zdarzyło żeby jako prezent zaszkodziły, znaczy jakaś alergia albo co. Produkują w Plovdiv i mają faktycznie bardzo dobre działanie, tylko trza uważać, aby nabyć te z olejkiem różanym w składzie, mają większą moc, tańsze są trochę z wodą perfumowaną (toaletową), ale to nie to samo. Tak uważają znawcy  Angel Kobiety znaczy Tongue
Odpowiedz
Savoy whisky (dużo), Savoy rum(trochę), Savoy gin (trochę), Savoy Teqiula - jedna butelka na próbę. Ale boję się spróbować, bo trzeba polizać cytrynę i nasypać sól do oka. I żeby nie było monotematyczne - koszulkę pasiaczka mariaków. Okazała się bardzo wygodna i przydała się w Grecji. No i siatę czubricy, jak zwykle.
Pozdrawiam, Hary.
Odpowiedz
rakije zawsze przelewam do plastiku nigdy nic nie stało się złego najlepiej w butelkach 0,5 L po wodzie a dlatego ze można mniejsze butelki rozlokowac w walizce rozsądnie polecam ten sposób sprawdzony od lat mam też szkło i owijam w ręczniki butelki a lutenice w podkoszulki
Odpowiedz
zabieram też do bagażu podręcznego dunery dla znajomych bardzo im smakują potem odgrzewają no i syrenie też ładuje do podręcznego po same pachy
Odpowiedz
(29.10.2016 11:24:35)napoleon napisał(a): rakije zawsze przelewam do plastiku nigdy nic nie stało się złego najlepiej w butelkach 0,5 L po wodzie a dlatego ze można mniejsze butelki rozlokowac w walizce rozsądnie  polecam ten sposób sprawdzony od lat mam też szkło i owijam w ręczniki butelki a lutenice w podkoszulki

Ponoć w plastykowych butelkach jest zawarty "Bisfenol A"- BPA/Zależy od butelki/, który to średnio rozpuszcza się w wodzie a jeszcze lepiej w alkoholu! BPA powoduje burze hormonalną w organizmie człowieka bodaj że. Tzn obniża u mężczyzn obniżenie "teścia" .

Rzekomo butelki PET bisfenolu nie zawierają?! Ale coś tam niby innego puszczają do płynu. Tutaj artykuł - http://www.akademiadietetyki.pl/nabici-w-pet/ . Dużo ostatnio się pisze co do opakowań plastykowych  a produktach żywnościowych.

Ja raczej jak już mam się nabaniaczyć to raczej tylko ze szkła./świadomość czasem komplikuje/ Ale zamiast alko to ja polecam gandzię! Samo zdrowie i nie uzależnia  Big Grin  Big Grin  Big Grin  Big Grin
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
plastik tylko na czas transportu zaraz płynne złoto ląduje w szkle
Odpowiedz