Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gdzie jechać?
(10.02.2016 12:16:52)toudi158 napisał(a): Witam,

Od kilku dni obserwuje forum i postanowiłem się przywitać oraz zadać pytanko.

Chciałbym wyruszyć w tym roku do Bułgarii na wschodnie wybrzeże. Podróż będzie odbywała się samochodem przez Rumunię(tam nocleg - Gilau?).

Poszukuję miasta/miasteczka w którym nie tylko są klub nocne i plaże ale także coś do zwiedzenia. Myślę o Święty Włas ponieważ jeżeli znudziło by się małe miasteczko można ruszyć na Słoneczy brzeg. Jednak chciałbym żeby można było znaleźć jakiś klub do zabawy.
Wchodzi w grę również Primorsko albo inna nieznana mi miejscowość.

Chciałbym wynająć 2 pokoje/mieszkanie w pensjonacie/kwaterach na 4-5 osób. Ważna jest dla mnie odległość od morza i klimatyzacja :-)

Poszukuję kwater na airbnb (w Chrowacji z łatwością można tak znaleźć) jednak serwis chyba nie jest popularny w Bułgarii.

W poprzednim roku byłem w Chorwacji-Omis i były to najlepsze moje wakacje, smażing na plaży przeplatany z aktywnym wypoczynkiem (rafting, wspinaczka) był strzałem w 10.

Właściwie miastem rozpusty i życia nocnego to jest Sofia! Pełno wszelakich imprez ,no i lasek od czorta i ciut  Big Grin  Big Grin  Big Grin .  W STZ też było konkret. ale te miasta są kawałeczek od moreto))) Ale mi to nigdy nie przeszkadzało!  Smile Konkretna impra szykuje się w 11-13 Sierpnia Guca Fest! Ale to w Serbii http://www.gucafestival.rs/ Serbki to tyż całkiem niezłe są ))))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
A co do imprez to przewodnik jest w tej piosence.  Smile

Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Jako, ze to mój "pierwszy raz" witam wszystkich.
Wybieram się pierwszy raz do Bułgarii, 2 rodziny, 6 osób łącznie ( samochodem). Pytanie do tambylców o polecenie czegoś co bym nie doznał jakiejś traumy na przyszłość. Wymagania właściwie oprócz spokoju to oczywiście woda, coś ciekawszego do zobaczenia. Proszę o priv ewentualnie.
Odpowiedz
Kiten - czy ktoś może podzielić się wrażeniami? Nocleg już mamy, ale polecane knajpy, sensowne sklepy na zakupy, miejscówki na plaży.

Dzięki za wskazówki,
Jacek
Odpowiedz
Dobry wybor!
Tylko że ja wlasciwe tam na prawdziwe stacionarne wczasy bylem w...2005.Od kilka lat praktykuje taki model:
wybieram tania placówka gdzie sie mielduje i szmigam po calym wybrzeżu od Kavarna do SinemorecSmile
W Kiten macie do wyboru plaża poludniowa/polecam/, pólnocna/dla malych dzieci dobra/
kawalek dalej w stronie Primorsko piękne plaże.
Za jeden dzień ogarniecie wszystko.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Super, dzięki za wskazówki.

J.
Odpowiedz
tak z ciekawości - czemu Kiten ? rzadko ktoś tam się wybiera od nas

tu masz trochę informacji, które kiedyś miały mi pomóc w pobycie tam, ale ostatecznie nie dotarłem do Kiten
http://krupnik.pl/galeria/bulgaria.kiten
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Mamy rekomendowaną miejscówkę na południe od Kiten, w okolicach południowej plaży (tej, którą polecał bateniki). 
Cała przyczyna wyboru :-).
Okaże się na miejscu czy decyzja słuszna - na chwilę obecną zbieram jakieś świeże info o Kiten. Dzięki za link.

J.
Odpowiedz
(05.03.2017 19:48:07)sly1978 napisał(a): Jako, ze to mój "pierwszy raz" witam wszystkich.
Wybieram się pierwszy raz do Bułgarii, 2 rodziny, 6 osób łącznie ( samochodem). Pytanie do tambylców o polecenie czegoś co bym nie doznał jakiejś traumy na przyszłość. Wymagania właściwie oprócz spokoju to oczywiście woda, coś ciekawszego do zobaczenia. Proszę o priv ewentualnie.

Ktoś coś ?
Odpowiedz
sly1978 - sprecyzuj czego oczekujesz, bo na dziś to brzmi bardzo enigmatycznie
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz