Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakija...
Niki. Ciut drogawo ale jak kogoś suszy...
Odpowiedz
Te ceny to obłęd . Na szczęście znajomi jadą w tym roku autem. Zapas od dziadka w Sine zrobię raki ze chyba do następnych wakacji starczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Czy w Bułgarii/Rumunii można, i czy polecacie, kupić domową rakiję "z ulicy"? Doświadczenia mam z Chorwacji takie, że wystarczyło podpytać na targu np. pana z melonami o trunki i zazwyczaj jakaś flaszka pod ladą była. Czy i tu podobnie?
Odpowiedz
Tu nawet stoi na ladzie! Tzw. domaszna (domowa) rakija dla wtajemniczonych na forum to ELIKSIR życia. Najlepsza, według niektórych forumowiczów to smokiniowa czyli robiona z fig.
Odpowiedz
Smokiniowa to klasyk nad klasykami!
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Zatem z radością przestąpię kolejne kręgi wtajemniczenia
Ps. Acz żona uważa, że jestem wystarczająco światły w tejże materii Wink
Odpowiedz
ciastek - staraj się kupić w szklanych butelkach a nie w PETach

no i ... smacznego

a z ciekawości - gdzie będziesz ?
ks. Tischner
Odpowiedz
Biała niegazowana będzie spożywana w Byala
Odpowiedz
Raz kupiłem z czereśni ale jakoś mocno waniała , nie polecam , Myślę że smokiniowa to jest grozdowa i jakiś tylko procent tej dodawany fig do smaku i zapachu.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
To w Obzorze na targu warzywnym kupisz bez problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości