Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakija...
(25.05.2017 13:49:28)peter napisał(a): To w Obzorze na targu warzywnym kupisz bez problemu

dokładnie - spod lady
możesz się dzień wcześniej umówić na dzień następny na ilość i godzinę odbioru bo możesz się natknąć na sytuację, którą ja miałem
- "panie nia mam - ruski przyszły i wszystko wykupiły" Smile
Odpowiedz
po ile sprzedają w Obzorze ?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Z bzyqiem 2lata temu chyba po 12lv kupowaliśmy od dziadka ale pamięć może już mi szwankować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(25.05.2017 11:02:54)TomekT napisał(a): Raz kupiłem z czereśni ale jakoś mocno waniała , nie polecam , Myślę że smokiniowa to jest grozdowa i jakiś tylko procent tej dodawany fig do smaku i zapachu.

Mój ojciec robil z czereszni boska rakija.Sekret tkwil w tym że trzeba usunąć pestek na czas fermentacii materialu.
Po zrobieniu dżemów i kompotów reszta czereszni szlo na przerób.

Ależ oczewiscie że za 10 lv/litr tak będzie.
Pare lat temu kolega zakupil u greckiego farmera duża ilośc figi i zrobil rakija u sąsiada który ma kazan.
Wtedy bilem na 100% pewny ze to rakija z fig.

Bardzo polecam kajsiewa /morelowa/ i muskatowa/taka odmiana winogrona/

NazdrowieSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
morelowa fajna ale troszkę za słodka była i taki specyficzny smak miała, ale czereśniowej nie degustowałem

gdzie ja taką spożywałem hm.... aaa w Kamchiji
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(26.05.2017 06:31:45)peter napisał(a): Z bzyqiem 2lata temu chyba po 12lv kupowaliśmy od dziadka ale pamięć może już mi szwankować

U dziadka to tak po 8-10 bywało.

P.S. Ciekawe jak z jego zdrowiem.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Cena rakij jest proporcjonalna do jej jakosci. Nie kierujcie sie cana bo 2 ewy na litr to jest nictylko probujcie i jak wam smakuje wtedy kupujcie.
Odpowiedz
ja płacę 7 lv za litr grozdowej z Czernomorca , i to po znajomości , dla mnie najlepsza rakijka a wypiłem już sporo i wszelakich rodzajów
Odpowiedz
Dla mnie najlepsza muskatowa , kwestia gustu, możesz wstawić linka gdzie kupić w Czernomorcu ?

Jutro rybki i rakija , już się nie mogę doczekać
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Dla spragnionych z Lublina, na Głębokiej w monopolowym. Tylko cena powala 69zl[Obrazek: 8eb9736cb925341c3a5dfdfb8997f3bf.jpg]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości