Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг
Condor jest bardzo dobry i godny polecenia.
Ale nie taki tani, więc może nie spełniać wymagań Smile

(05.06.2017 09:59:30)marco_soccer napisał(a): Poleci ktoś jakieś tanie restauracje ? Smile
Odpowiedz
nie spotkałem się w SB z "tanią" restauracją, ale może słabo szukałem...
Ale swoją drogą moje kryteria szukania restauracji w nieznanych miejscach są nieco inne, włażę tam, gdzie jest sporo ludzi, a tam za zwyczaj jest dobrze choć niekoniecznie tanio. Jak jest wg. mnie jest faktycznie dobrze, to wracam i polecam innym. Poza tym ciężko doradzać komuś w sprawie jedzenia. Pamiętam jak tutaj na forum kilka osób polecało restaurację "Barba" w Obzorze, że "tania i dobra", więc zaprosiłem tam znajomych (nie będąc wcześniej) i to był błąd... Tanio było faktycznie, ale to było najgorsze żarcie jakie udało mi się próbować w BG, tłuste, ciężkie, niedoprawione... fuj... Takie jak w przydrożnej knajpie dla TIRowców na trasie Kielce-Radom... ma być dużo, tłusto i tanio!
Kuchnia Bułgarska może nie jest wiodąca na świecie, ale ma naprawdę sporo do zaoferowania jeżeli jest w dobrym wydaniu, warto więc odżałować te parę leva przy każdej kolacji i zjeść dobrze, a potem miło wspominać.
Odpowiedz
To zależy co się rozumie pod pojęciem "tania".
Jeżeli w odniesieniu do innych knajp w SB, to można znaleźć tańsze niż Condor (nie koniecznie dobre).
Ale jeżeli w odniesieniu do innych miejscowości to faktycznie te w SB są trochę droższe.
Odpowiedz
Wink 
Trochę z innej beczki. Pamiętacie może który autobus ze Słonecznego Brzegu zatrzymuje się przy dużym markecie Janet?
Dziesiątka Di-es Bus do Burgas?
Pytam, bo w zeszłym roku wybrałam się tam po "pamiątki z Bułgarii" Wink piechotą, ale teraz jadę z rodzicami i boję się, że to może być dla nich za duży kawałek do przejścia.
Odpowiedz
A dla czego nie korzystasz z taxi?
Jest bardzo wygodniej-tam spacerkiem, a z torbamy taksówkąSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Widać trzeba będzie zacząć korzystaćWink Ale pamiętam, że pod Janet jest przystanek i zastanawiam się, jaka to linia. Coś mi chodzi po głowie 10 i 22, ale może pamięć płata figle, bo nie potrafię znaleźć tej 22 w rozkładach.
Odpowiedz
Po dzisiejszym dniu na plaży w SB mam pytanko.czemu ratownicy nie puszczają do wody ludzi z materacami i dużymi kołami? Ratownik powiedzial "nie bo nie" ktoś coś?
Odpowiedz
Przy żółtej fladze za duże fale. Ktoś tam za coś jednak odpowiada.
Odpowiedz
Na której plaży dokladnie?
My dzisiaj zaliczylisme Cacao beach od 15 do 19.
Już koncze spraw zawodowe i sie będzieme razglądać za knajpki- bo jutro-wyjazdSad
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Dolphin beach, przy Carina Hotel. Patrząc z wody po prawej stronie. Co ciekawsze na sąsiednich plażach bez problemu pływali na materacach. Rosjanie z naszego hotelu awanturkę o to zrobili bo ratownik ich ganiał.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości