Liczba postów: 496
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
06.09.2017 21:10:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2017 21:12:59 przez slawqko.)
A szwgier powiedział, że nie ma cash i że poczeka aż terminal zacznie działać. Zaczął po pięciu minutach.
Ale on oprócz winiety płacił jeszcze chyba za paliwo.
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
W sobotę przekraczałem przejście w Żelaznych Wrotach. Musiałem kupić też winietkę. Nie było wyboru - jeden punkt. Nie ryzykowałem jazdy do najbliższej stacji, bo teren jest mi obcy. Pani od winiet widziała, że mam w rękach leje, zmartwiła się bardzo, że nie mam euro. Prawie zawodziła. Sprawdziła też mój dowód rejestracyjny w zakamarkach, w kwitkach od ubezpieczycieli, czy nie mam jakich suwenirów. Dostałem w końcu kwitki od baby, po czym przyjmując dwie dychy w ichniej walucie zamiast reszty z uśmiechem powiedziała mi: czokodala OK? No OK - odpowiedziałem, ale już tego nie słyszała lub raczej słyszeć nie chciała. Niestety to kolejny przykład traktowania nas przez Rumunów: orżnąć ile się da, jeszcze z uśmiechem na swym ryju. Krzywdzą w ten sposób innych, uczciwych mieszkańców tego kraju, których nie raz miałem okazję spotkać. Jest to bardzo śmieszna kwota, ale jednak jak widać da radę się za nią upodlić.
Zdecydowałem napisać na oszustkę skargę. Jak będzie ciekawa odpowiedź, to opublikuję ją na forum.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Ale odpuściłeś tą resztę czy jak?
Liczba postów: 336
Reputacja:
19
Z wielmożną panią celniczką na przejściu granicznym raczej ciężko dyskutować. W sumie to grosze, ale gnoj pozostał. Zamierzam sobie poużywać pisząc paszkwil.
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
No ale to chyba nie celniczka sprzedaje winiety tylko jakaś pracownica cywilna.
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
12.09.2017 12:05:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2017 12:19:12 przez bateniki.)
Kalachol, ten punkt glównie obsluguje ciężarówki i raczej placy sie tam z odliczonym euro- 3.
Ale nauka kosztuje , a podruże ksztalcą.
Jestem ciekaw c.d. twojej skargi.
Swoją droga na tym punkcie nie raz sie rozstawalem z plyn do mycie szyb ORLEN 4L lub 1kg orzeszki

Ot takie balkanskie klimaty.
Nota bene, akurat teraz w tv bułgarskiej leci filmik kręcony przez dzięnikarza jadący tirem za granici.
Wszędzie na każde okienko sie domagają kase na "kawa"
Dotyczy cala Europa po za Szengen
https://fakti.bg/bulgaria/259149-mitnich...ri-za-kafe
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Za miesięczną winietę na Węgry opłaconą kartą - 4780 HUF bank pobrał 70,60 zł