Liczba postów: 69
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
również wolał bym te 14e wydać na Zagorke. Lecz my do granicy Sk mamy 550km jakieś 6,5h wiec ograniczamy czas w aucie,
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
Też mi się kiedyś wydawało, że winietka na SK nie potrzebna. I tak jeździłem. Raz przejechałem wykupując i teraz już zawsze kupuję. Teoretycznie czas jazdy nie wiele się różni od tego przez autostrady i lokalnymi. Ale jak co kilometr trzeba zwalniać na jakiś wsiach do 50, to frajda z tego żadna. No chyba, że jak napisał igi ktoś jedzie tam oglądać wtedy winietka mija się z celem. A te 14e to tylko tak groźnie wygląda, jak porówna się to do ceny np. A4 u nas to przestaje boleć.
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Plani są!
Czekame na realizacja

============================
https://www.dnes.bg/index/2017/09/21/ot-...uva.353925
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 0
Reputacja:
19
Od Preszowa do Koszyc masz 19km płatnej autostrady. Potem wjazd dwupasmowy przez sporą górkę do miasta. W Koszycach drogi co najmniej dwupasmowy. Trochę świateł. Ruch w miarę płynny. Obwodnica Koszyc w powijakach, ma łączyć autostradą D1 z drogą R4, ale to jeszcze trochę jeszcze potrwa. Cytowana R4 (winieta obowiązkowa) zaczyna się kilka kilometrów za Koszycami i biegnie do granicy z Węgrami przechodząc w krótki odcinek M30 po obecnej stronie węgierskiej. Dalej do Miszkolca droga jednojezdniowa i kilka miejscowości. Jazda płynna. Łatwy wjazd na M30.
Podsumowując, na ten odcinek uważam osobiście brak sensu zakupu winiety slowackiej. Gdy dojdzie obwodnica Koszyc będzie się to już w miarę opłacało.