Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinemorec / Синеморец
Do Rezova i Ahtopola to raczej rowerkiem niż pod to auto brać. Kajaki są nieopodal mostu.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
Cześć Anna - o jak miło, że ktoś do Sine zawita. Koniecznie zamieść zdjęcia po powrocie - u mnie w tym roku inna destynacja, ale w 2019 wracam na 100%.
Jak napisał Tosho - rowerem spokojnie dojedziesz, na kwaterach wypożyczysz. Najbliższa wypożyczalnia to w Sozopolu - chyba szkoda czasu i pieniędzy. Do Ahtopola i Rezova dojedziesz busikami z przystanek za 2lv.
Kajak wypożyczysz tu

W wątku i relacjach o Sine masz chyba wszystko... Być w Sine i nie kupić rakiji u dziadka to nie uchodzi ( posesja za apteką idąc od centrum ). W sierpniu smokiniowej może już niestety nie mieć.

Co do gastronomii - to wszystko też jest opisane.

Co do plaż - jeśli będziecie na Butamiacie to rozbijajcie się na końcu,  przy barze Yo Beach Bar - cisza, spokój, duże trzcinowe chatki do siedzenia, spore porcje cacy, fajne jedzenie. Stąd już rzut beretem na dziką plażę Lipite

Kosa, czyli plaża Veleka to całkiem inna historia... Polecam za 40lv za godzinę wypożyczenie katamaranu z szoferem, zapomniałem imię gościa ale bardzo sympatyczny.

Już zazdroszczę - pytaj śmiało o Sine, chętnie odpowiem, Frytowski również pewnie jak się odnajdzie Smile
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi i informacje. Oglądając zdjęcia już nie mogę się doczekać, kiedy nacieszę oko widokami.
Odpowiedz
Jaki zbieg okolicznosci!
Wczoraj po raz pierwszy w życiu zajechalem do Rezovo na granici BG/TR Smile
A z powrotem odwiedzilisme- plaża SILISTAR- ciekavostka-na zima zabierają ...mostka Smile

https://www.google.com/maps/@42.024278,2...312!8i6656

BOLATA- wszystko zniszczone po zimie- teraz będa odbudować.
Droga tylko dla aut terenowich, ale napewno podsipią piachem.

Ahtopol- skalki i latarnia-nieczinna już.

Niestety zawiodlem sie na naj-lepsza knajpa we Varvara- u Dimo- nieczynna Sad

Tu szybky telefon do myszabe i...dostaje telegramem namiary na Primorsko bo zaloga bardzo glodna Smile

Niestety ta choroba (przedsezonowa)- dotkniela też Primorsko.

Niezawodna sie ukazala knajpka w RIBARSKO seliszte, której odwidzilisme w drodze z rana, ale ona jeszcze nie bila otwarta (czynna 11:00- 20:00) Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Sinemorec.... Kolejne miejsce, gdzie chciało by się wrócić.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Witam wszystkich.Wybieramy się z rodzinką (żona i syn 8 lat) na własną rękę do Sinemorec na 14 dni, 23.06-6.07.18. Mamy już przelot do Burgas oraz kwaterę w Sinemorec, z widokiem na plaże Kosa. Brakuje jeszcze do tej układanki dojazdu z Burgas do Sinemorec i z powrotem . Dopóki nie natrafiłem na to forum chciałem po prostu pożyczyć auto przez internet z odbiorem i zwrotem na lotnisku w Burgas na 14 dni. Mielibyśmy wtedy luz z dojazdem, a i auto zawsze się przyda na miejscu, żeby pojechać na jakąś wycieczkę co jakiś czas. Po lekurze jednak naszły mnie wątpliwości czy warto bulić te 250-300 EUR za to auto, może lepiej jakoś się przemęczyć busem, bądź też wziąć takse 50 EUR? Proszę o sugestie, czy posiadanie auta w Sinemorec ma sens, nie jesteśmy typem rodziny która wytrzyma 14 dni siedzenia na plaży , chcielibyśmy coś również zaliczyć innego, zwiedzić inne miejsca. Dzięki z góry i pozdro!
Odpowiedz
Witaj. My jedziemy autem,bo też nie siedzimy w miejscu,a i na trasie coś fajnego zobaczyć można.Patrzac jednak na poczynania Myszy można się obyć bez i to całkiem duża grupa. Pytanie też o to co chcesz zobaczyć. Sinemorec jest jedną z najbardziej oddalonych miejscowości na wybrzeżu i jeśli chodzi o komunikację to ,aż takiego szału nie ma.
Odpowiedz
A Wy gdzie jeszcze chcecie/polecacie pojechać ?
Odpowiedz
Strandza. ,Sozopol, Achtopol- szkołą grecka,parterowa cerkiew,Rezowo- granica morską z Turcja. Burgas.Jakis Aquapark.To tak najbliżej i bez auta dasz radę. Primorsko i Beglik tash
Odpowiedz
Dzięki, sprawdzę te miejsca!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości