Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinemorec / Синеморец
Lepiej dobrze przemyśl. Jest jedno pytanie o której masz lot powrotny.
Jeżeli około 8-9.00 i masz bagaż nadawany to powinieneś być na lotnisku 2h przed odlotem czyli 6-7.00, dalej brnąc tą ścieżką musisz wyjechać z Sinemorca co najmniej dwie godziny wcześniej więc 4-5.00. Wtedy masz problem z dostaniem się na lotnisko transportem publicznym. Pozostaje Taxi ile nie wiem. To samo po przylocie raczej nie będziesz chciał się bawić w chodzenie i minimum jedna przesiadka ale raczej dwie. Jeżeli Taxi znowu sporo kasy.
Są promocje wynajęcia samochodu na lotnisku sprawdź ile wtedy zapłacisz.
W tym wszystkim najważniejszy jest powrót, jeżeli godziny poranne to tylko taxi ewentualnie szukanie na miejscu chętnego do podwiezienia na lotnisko.
Odpowiedz
(17.04.2018 20:09:29)dedote napisał(a): Dzięki, sprawdzę te miejsca!
Sinemorec to bardzo fajne miejsce na wakacje, jedno z moich ulubionych, ale to zadziurze. Do zwiedzania jednak jakiś pojazd by się przydał, a na południe masz już tylko ostatnią strzeżoną plazę w Bułgarii tj. silistar i potem granica z Turcją w Rezovie. Jak coś chcesz zobaczyć to na północy masz Ahtopol i tam już są połączenia autobusowe nawet z Sofią Big Grin

https://www.google.pl/maps/@42.0994368,2...312!8i6656
Po prawo parasol i dosłownie 2 stoliki oraz lane piwo jedno chyba z najtańszych w okolicy Wink pirińsko Big Grin
Odpowiedz
igi - ten do Sofii to z Sine rusza, raz dziennie bodajże o 7, czy 10 rano - przez Burgas

znalazłem zdjęcie rozkładów z 2017 w Sine

do Ahtopola\Carewa - 6.30; 8.15; 10.00; 11.15; 12.30; 16.15
do Sozopola - 8.15; 10.00; 11.15
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(17.04.2018 21:31:51)aekzal napisał(a): Lepiej dobrze przemyśl. Jest jedno pytanie o której masz lot powrotny.
Jeżeli około 8-9.00 i masz bagaż nadawany to powinieneś być na lotnisku 2h przed odlotem czyli 6-7.00, dalej brnąc tą ścieżką musisz wyjechać z Sinemorca co najmniej dwie godziny wcześniej więc 4-5.00. Wtedy masz problem z dostaniem się na lotnisko transportem publicznym. Pozostaje Taxi ile nie wiem. To samo po przylocie raczej nie będziesz chciał się bawić w chodzenie i minimum jedna przesiadka ale raczej dwie. Jeżeli Taxi znowu sporo kasy.
Są promocje wynajęcia samochodu na lotnisku sprawdź ile wtedy zapłacisz.
W tym wszystkim najważniejszy jest powrót, jeżeli godziny poranne to tylko taxi ewentualnie szukanie na miejscu chętnego do podwiezienia na lotnisko.

Dzięki, przylot do Burgas mamy popołudniu, Burgas bierzemy hotel na miejscu na 1 dobę i ruszamy do Sine następnego dnia, natomiast powrót na lajcie, bo też popołudniu wylot mamy

(17.04.2018 22:59:19)igi123 napisał(a):
(17.04.2018 20:09:29)dedote napisał(a): Dzięki, sprawdzę te miejsca!
Sinemorec to bardzo fajne miejsce na wakacje, jedno z moich ulubionych, ale to zadziurze. Do zwiedzania jednak jakiś pojazd by się przydał, a na południe masz już tylko ostatnią strzeżoną plazę w Bułgarii tj. silistar i potem granica z Turcją w Rezovie. Jak coś chcesz zobaczyć to na północy masz Ahtopol i tam już są połączenia autobusowe nawet z Sofią  Big Grin

https://www.google.pl/maps/@42.0994368,2...312!8i6656
Po prawo parasol i dosłownie 2 stoliki oraz lane piwo jedno chyba z najtańszych w okolicy  Wink pirińsko  Big Grin

a czy można do Turcji pojechać autem z Rezowa na wycieczkę, ewentualnie jakieś promy w okolicach Sine do Turcji?
Odpowiedz
W Rezowie niema przejścia granicznego. Najbliższe w Małko Tyrnovo , by przejechać granice autem z wypożyczalni trzeba wcześniej zgłosić to przy wypożyczaniu .
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
Do Turcji można wykupić wycieczkę w lokalnym biurze podróży, na pewno się da z Ahtopola, znajomi parę lat temu byli w Stambule z noclegiem.

Co do busów jak już się dostaniemy do Carewa można dojechać do Burgas i z powrotem.
https://www.busexpress.bg/en/destination/tsarevo/burgas
Odpowiedz
Czyżby Sine miał podzielić los SB?
https://www.facebook.com/groups/18636983...601060871/

Z tego co wyczytałem w necie państwo chce przeznaczyć ileś tam hektarów z parku Strandza pod hotele

Orlin, Bateniki możecie naświetlić temat ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
W takim wypadku wynajęcie auta na cały pobyt nie ma sensu. Pobliskie miejscowości ogarniesz komunikacją publiczną.
Oprócz wymienionych miejscowości polecam Carewo dawniej Miczurin. W starej części idziesz w kierunku parku za parkiem są schody na białe tarasy wapienne widok bomba. Zejście sfinansowane z funduszy unijnych.
Odpowiedz
Ja odnośnie wycieczki do Rezova. Przejścia niestety nie ma, ale moja Córka kamieniem dorzuci na ich terytorium. No niestety, to nie to samo co wycieczka. Niby tam niewiele jest, ale znowu mnie kusi.
Odpowiedz
Świetnie wygląda flaga Turecka po drugiej stronie rzeki oddzielającej oba państwa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości