Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulinarne
Macku pierwszy sernik z dynia został wykonany przez TomkaT 24.10.18. Tomek 25.10.18 podał link. Sernik pochodzi z portalu Kwestia smaku. Jacek (dżek) już doszedł do perfekcji w wykonaniu sernika.
Myślę, że Wam również przypodnie do gustu tak jak nam[emoji4]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Dzięki Edyta, na Ciebie zawsze można liczyć. Odszukam i jak zrobimy dam znać. Gorzej u mnie z dynią ale może gdzieś dostanę, zastanawiam się czy zamiast dyni mógłby być melon?
Odpowiedz
Napewno Smile
nawet nie trzeba obrabiać termicznie- tylko pokroić.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Macku w poprzednim tygodniu w Lidl i Biedronce można kupić dynie piżmowa. Wczoraj byliśmy w Tesco też była w sprzedaży dynia piżmowa. Dynia piżmowa jest bardzo popularna we Francji. Z melonem można spróbować. Wg. mnie trzeba zblendowac melona i zobaczyć jaką ma konsystencje. Jeśli będzie gęsta papka to wg. mnie mozna próbować. Bo jeśli bedzie konsystencja rzadka- żeby sie nie doszło do rozwarstwienia sernika. Z drugiej strony sa fajne odmiany melona z ciekawym smakiem i zapachem. Jak wrócę po pracy do domu to poczytam o melonach i sprawdze czy jest stosowany do ciast. My co roku mam swoje melony(folia)- odmiana smaczna, ale wodniasta. Fajnie gasi pragnienie podczas upałów.

Odpowiedz
Już zaczęłam wertować to raczej robia serniki z melonem na zimno.

Odpowiedz
Na śniadanie
[emoji1663]
Babeczki ...

[Obrazek: 6e99373d9e8c3c450d0f0f22f9a4d6e9.jpg]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
----------------------------------------------------------------------------
BL Wink  2006 ,2008 ,2011 ,2016 ,2018 ,2019 ,2021 ,2022 ,2023 ...
Odpowiedz
Lisek babeczki od żony z okazji Dnia Mężczyzny- pieknie wyglądają, a z czego w samym środku sie składają.

Odpowiedz
Babeczki na ciepło .
Szpinak to na pewno  Big Grin
----------------------------------------------------------------------------
BL Wink  2006 ,2008 ,2011 ,2016 ,2018 ,2019 ,2021 ,2022 ,2023 ...
Odpowiedz
Dla mojego męża wczoraj w nocy upiekłam sernik dyniowy z kolejną innowacja. Do ciasta, masy serowej i polewy czekoladowej uzylam tym razem cukier trzcinowy. Wg. mnie masa serowa jest wilgotniejsza[Obrazek: db22470d66fcb89191793f5ebb9ae01f.jpg]

Odpowiedz
Ten sernik to już ma nazwę BULGARICUS!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości