Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Zbiq w poprzednim roku (wrzesien)wykupilismy
bagaz rejestrowany 2x20kg. Obie walizki miały różne wymiary( jedna z nich miala duze kabaryty). Lecielismy do Bulgarii Wizzem, a wracalismy Smallem- nie bylo żadnych problemów dotyczacych wymiaru walizek, nikt na to nie zwracal uwagi. W drodze powrotnej do Polski za przekroczone kilogramy naliczyli nam opłatę w postaci 20 lewa. Opisuje nasz przypadek.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Witam wszystkich,
Mam pytanie, mój pobyt w Bułgarii zaplanowany jest w terminie od 27.04.19 r. do 04.05.19 r. Dziś przypadkiem znalazłem informację na jakimś turystycznym forum, że mój dowód osobisty powinien być ważny minimum 3 miesiące od momentu planowanej daty powrotu. Data ważności mojego dowodu to 31.07.19 r. Czyli do pełnych 3 miesięcy brakuje 4 dni. Czy to prawdziwa informacja? Szukałem na stronie ministerstwa i TUI, bo to oni są organizatorem i znalazłem jedynie informację, że dowód tożsamości powinien być po prostu WAŻNY. Mogą być jakieś problemy z tym związane? Oczywiście jutro udam się do UM w celu wyrobienia nowego (mam 2 tyg. więc może się udać). Macie jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam
Reputacja:
148
Witaj znei
W tamtym roku na tydzien przed wylotem do Bulgarii (wrzesien 2018-tygodniowy pobyt sami organizowalismy, nastepne dwa tygodnie wykupione w TUI)- gdzies taka informacje przeczytalam, teraz nie pamietam gdzie. Meza dowodu nie sprawdzalam bo mial w kwietniu wymiane. Natomiast w moim przypadku bylo prawie tak jak w Twoim- brakowalo 2 dni. Maz mi powiedzial, ze nie ma co sie przejmowac- 2 dni to nie jest problem. Przed wylotem jeszcze mielismy dozo spraw do ogarniecia i o tym fakcie kompletnie zapomnialam. W moim przypadku nie mialam zadnych problemow na lotnisku. Ale lepiej sie dopytac......
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
W ramach UE?
No problem
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 2,020
Reputacja:
138
Nie ma problemu. Dowód jest ważny dokładnie do daty oznaczonej na nim.
Liczba postów: 2
Reputacja:
1
Dziękuję wam za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Reputacja:
148
Czyli problem się rozwiązał. Bateniki i Beata wiedza o takich sprawach najlepiej. A moj przyklad z wrzesnia 2018 jest dowodem, że tak jest jak napisali w postach
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 2,067
Reputacja:
141
30.06 - 7.07 - cena 378pln z WDC, oczywiście z jedną torbą, jeżeli można tak nazwać mały plecak.
Liczba postów: 682
Liczba wątków: 1
Reputacja:
86
Dzisiaj Szalona Środa w Locie - bilety do Sofii w okresie lipiec-sierpień 2019: 399 złotych z bagażem podręcznym, 599 z rejestrowanym.