Liczba postów: 5,833
Liczba wątków: 4
Reputacja:
138
Edyta tak jak pisze Grzesiekp ratownicy tylko wypełniają solidnie swoja prace. I chwała im za to. Wiedzieliśmy w zeszłym roku "popisywacza po 50" (z góry przepraszam, że tak to ująłam)- takie harce wyczyniał w morzu przy czerwonej fladze przed znajomymi. I nagle znikł pod woda. Dzięki szybkiej i sprawnej akcji 4 ratowników w końcu zostal zlokalizowany i wydobyty na powierzchnie- ledwo go odratowano( w akcje byli zaangażowani ratownicy, pogotowie, defibrylator). Później leżąc na lezaku juz nie wyglądał na" popisywacza" a przy nim długo siedziała lekarka z pogotowia(leżał defibrylator). To było w Slonecznym Brzegu. Po tygodniu przemiescilismy sie do Primorska na dalszą cześć urlopu. We wrześniu nie ma tylu ratowników na obu plażach co w sezonie, ale sa oni tam gdzie plazowicze i czuwaja nad naszym bezpieczenstwem. Wielki szacun dla pracy, która wykonuja bardzo solidnie[emoji4]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
@egon, masz rację! W żaden sposób nie neguję i nie krytykuję pracy ratowników. Sama nie pozwalam synowi wchodzić do wody przy czerwonej fladze. Stąd też pytanie o alternatywne miejsce, gdzie nastolatek może bezpiecznie korzystać z wody i mieć z tego frajdę.
Sama byłam pod wrażeniem pracy bułgarskich ratowników, tego jak są spostrzegawczy i czujni ( zupełnie inaczej niż na plażach w PL). (Y)
Liczba postów: 159
Reputacja:
12
Przy czerwonej fladze na północnej plaży, często decydujemy się na południową, ale z przejściem ulicą w stronę Kiten i wejściem przez wydmy za mostem nad rzeką Diavolską, potem przez wydmy. Tam też można "poszaleć" w wodzie, często przy żółtej fladze są fale na których można się bawić w "ślizgi" w stronę plaży. I czujesz się jak w pralce przy wirowaniu. Do najmłodszych nie należymy, jesteśmy 50+, a bawimy się jak dzieciaki. Ludzie cieszą się jak nami wywija i jest ogólna radocha.
Reputacja:
138
Grzesiekp to o czym piszesz to sie zgadza. Ale mnie chodziło o zwykly popis i po piwku- a to już inna spraw. Żywioł to żywioł- już nie jeden sie o tym przekonał.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 860
Reputacja:
33
I tu dojechaliśmy, smokiniowa smakuje rewelacyjnie , zostajemy do 27-ego
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 167
Reputacja:
27
Udanego pobytu i smacznych degustacji
Ja już w Polsce po degustacji sławetnej Rakiji wiadomo od kogo w Primorsku
Co do fal, to ratownik w tym roku bardzo często gwizdał na kąpiących się na północnej plaży. A ludzie naprawdę daleko od brzegu nie byli, fale są bardzo wysokie i faktycznie wciągają spowrotem do morza.
Na pólnocnej naliczyłam któregoś dnia w zasięgu wzorku 4 flagi, dwie były czerwone, a w stronę Żiwkowa już wisiały kolejne dwie żółte, choć morze wg. mnie miało jednakowo wysokie fale.
Prawie każdego ranka plaża inaczej wyglądała, tu np. woda zabrała dużo plaży, była frajda dla dzieciaków, bo mieli swoje mini morze po prawej str. na środku piachu.
igi123 chodziło chyba o to, że można ciuchcią podjechać nie do Kiten, ale właśnie na trasie z Kiten z plaży poludniowej na plażę północną, żeby nie chodzić na piechotę (kolejka jeżdzi co 35 minut).
Kąpliśmy się raz na południowej:
I widok z drugiej strony południowej, gdzie już nie było parasoli:
i faktycznie woda bardzo spokojna jak synowi nie chodzi tylko o fale, to można w niej szaleć, bo i długo płytko, dno nudne, bez kamieni. Ale my z tych co lubimy snoorkować.
Więc mieliśmy fajne widoki podwodne na plaży centralnej, przy skałkach, gdzie już w ogóle nie było fal, za to i woda najcieplejsza (tuż za portem).
Liczba postów: 3,751
Liczba wątków: 1
Reputacja:
147
Tak chodziło o to że przy MM Complex ciuchcia ma przystanek i można w obie strony jechać do Primorska albo Kiten[emoji6]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 2
Reputacja:
30
Ja sie melduje z Polnocnej Plazy. Pod koniec plazy, tuz za czescia dla naturystow jest nowy bar, Lajka. I tu serwuja bardzo najlepszy tarator w w Primorsku.
Reputacja:
138
Primma witaj. A jaka masz pogode
Liczba postów: 69
Reputacja:
4
(22-07-2019,18:31:50)primma napisał(a): Ja sie melduje z Polnocnej Plazy. Pod koniec plazy, tuz za czescia dla naturystow jest nowy bar, Lajka. I tu serwuja bardzo najlepszy tarator w w Primorsku.
To moje ulubione miejsce na plażing, dlatego poproszę o jak najwięcej opinii o innych specyfikach ( picie, jedzenie ) tego baru. Przy tym wejściu był tzw. czeski bar ( biała budka ), jest nadal ??? W poprzednim roku nie byłem w Bg, a w tym roku jest coraz większa szansa że uda mi się kolejny raz odwiedzić Primorsko.
Tak że pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
|