Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Edyta tak jak pisze Grzesiekp ratownicy tylko wypełniają solidnie swoja prace. I chwała im za to. Wiedzieliśmy w zeszłym roku "popisywacza po 50" (z góry przepraszam, że tak to ująłam)- takie harce wyczyniał w morzu przy czerwonej fladze przed znajomymi. I nagle znikł pod woda. Dzięki szybkiej i sprawnej akcji 4 ratowników w końcu zostal zlokalizowany i wydobyty na powierzchnie- ledwo go odratowano( w akcje byli zaangażowani ratownicy, pogotowie, defibrylator). Później leżąc na lezaku juz nie wyglądał na" popisywacza" a przy nim długo siedziała lekarka z pogotowia(leżał defibrylator). To było w Slonecznym Brzegu. Po tygodniu przemiescilismy sie do Primorska na dalszą cześć urlopu. We wrześniu nie ma tylu ratowników na obu plażach co w sezonie, ale sa oni tam gdzie plazowicze i czuwaja nad naszym bezpieczenstwem. Wielki szacun dla pracy, która wykonuja bardzo solidnie[emoji4]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
@egon, masz rację! W żaden sposób nie neguję i nie krytykuję pracy ratowników. Sama nie pozwalam synowi wchodzić do wody przy czerwonej fladze. Stąd też pytanie o alternatywne miejsce, gdzie nastolatek może bezpiecznie korzystać z wody i mieć z tego frajdę.
Sama byłam pod wrażeniem pracy bułgarskich ratowników, tego jak są spostrzegawczy i czujni ( zupełnie inaczej niż na plażach w PL). (Y)
Liczba postów: 166
Reputacja:
15
Przy czerwonej fladze na północnej plaży, często decydujemy się na południową, ale z przejściem ulicą w stronę Kiten i wejściem przez wydmy za mostem nad rzeką Diavolską, potem przez wydmy. Tam też można "poszaleć" w wodzie, często przy żółtej fladze są fale na których można się bawić w "ślizgi" w stronę plaży. I czujesz się jak w pralce przy wirowaniu. Do najmłodszych nie należymy, jesteśmy 50+, a bawimy się jak dzieciaki. Ludzie cieszą się jak nami wywija i jest ogólna radocha.
Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Grzesiekp to o czym piszesz to sie zgadza. Ale mnie chodziło o zwykly popis i po piwku- a to już inna spraw. Żywioł to żywioł- już nie jeden sie o tym przekonał.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 870
Reputacja:
34
I tu dojechaliśmy, smokiniowa smakuje rewelacyjnie , zostajemy do 27-ego
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Tak chodziło o to że przy MM Complex ciuchcia ma przystanek i można w obie strony jechać do Primorska albo Kiten[emoji6]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 464
Liczba wątków: 2
Reputacja:
31
Ja sie melduje z Polnocnej Plazy. Pod koniec plazy, tuz za czescia dla naturystow jest nowy bar, Lajka. I tu serwuja bardzo najlepszy tarator w w Primorsku.