02.07.2020 12:16:33
(01.07.2020 22:53:55)igi123 napisał(a): [...]
a legendarne Baćki chciałbym zobaczyć [emoji23]
Ja już widziałem. W 2018 na powrocie.
Z Suboticy wyruszyliśmy z samego rana, tak aby zameldować się na przejściu zaraz po otwarciu...
Podjeżdżamy w pobliże przejścia przez pola słoneczników i innych upraw, a tu siurpryza - ogon kilkudziesięciu samochodów. Przed nami jechała grupa 3 samochodów naszych bratanków Madziarów. Stanęli, wyszli z samochodów rozejrzeli się, pokiwali z niedowierzaniem głowami i nawrotka. No to ja do nich, dokąd jadą i czy możemy się z nimi zabrać. Oni, że Horgos 2. No to nawrotka i jedziemy. Na Horgos2 kolejka jeszcze dłuższa... Oni znowu nawrotka i mówią, że na Tiszasziget jadą. No to ja już im podziękowałem i z powrotem na Baćki pojechałem.
Na Baćki dotarliśmy drugi raz ok. 8:15. Po 3 godzinach byliśmy w HU... Okazało się, że akurat tego dnia pogranicznicy HU zrobili na wszystkich przejściach strajk włoski...

No ot takie wspomnienie z Baćków

Pozdrawiam,
Maciej

ja w 2017 trafiłem na strajk włoski na powrocie BG-SRB ...masakra, z tego co pamiętam to chyba 5 godzin stałem..ludzie w końcu nie wytrzymali i zaczęli ruszać z chęcią rozjechania pograniczników i wszyscy trąbili na nich (oczywiście na pograniczników) po tym kolejka została rozładowana po ok 40 minutach...nawet dokumentów nie sprawdzali tylko od niechcenia "rzucali okiem" czy ilość dokumentów wystawionych przez okno samochodu zgadza się z ilością pasażerów i machali żeby jechać dalej
?