Liczba postów: 6,180
Liczba wątków: 5
Reputacja:
148
Wazna informacja dla, tych ktorzy przemieszczaja sie komunikacja miejska z lub na lotnisko Burgas
Droga prowadzaca do lotniska na pewnym odcinku jest w remoncie. Jadac na lotnisko(wylot do Polski) trzeba wyjechac troche wczesniej, a nie czekac na ostatni moment. My tak zrobilismy, a u innych nie obylo sie bez nerow.
Moze tez sie zdarzac cos innego, ale o tym w relacji.
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
KROPEK, 1400 zł, to na ile osób?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
11.07.2020 11:05:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.07.2020 11:05:39 przez KROPEK.)
na 4
kilka dni później było 1800
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
To teraz z PLL LOT masz za...800
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 23
Reputacja:
1
Ciiiii, bo serce boli ;-)
Reputacja:
148
11.07.2020 12:12:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.07.2020 12:17:43 przez egon.)
Wylot z lotniska Burgas:
Na lotnisku bylismy juz o godzinie 11. Przed wejsciem zalozylismy maseczki. Wchodzec na terminal nie ma nikogo kto sprawdza bilet czy temperature. Jest tylko stojak z plynen dezyfekcyjnym do rak i dezynekcji podeszw obuwia. Na odprawe czekalismy 20 minut. Po odprawie przeszlismy na rentgen- zadnych bez problemow, w okienku sprawdzono dowod. Idac w kierunku odlotow przeszlismy przez sklep, ktory nie cieszyl sie zainteresowaniem kupujacych. 3 bary na lotnisku otwartu. Sklep z bulgarskimi produktami regionalnymi zamkniety( pustki). Spora czesc lotniska niedostepna(zatasmowana).Wylot mielismy o godzinie 13:20 czasu bulgarskiego. Wylecielismy przed czasem o godzinie 13. Dla nas bardzo dobrze[emoji106]. W samolocie przebywalismy w maseczkach.
Samolotem dowodzil kapitan Grzegorz Markowski[emoji56]. W samolocie bylo 72 miejsca siedzace, zajetych- 19. Tylko 19 osob lecialo do Rzeszowa. W samolocie Lot poczestowal nas drozdzowka z jablkiem i woda niegazowana. Rozdano nam ankiety epidemioligicze do wypelnienia( ktore przy wyjsciu z samolotu oddawalusmy personelowi pokladowemu) i dlugopisy. Lecielismy 1godzine 20 minut. Samolot dzieki kapitanowi ladnie osiadl na ziemi mimo silnego wiatru.
Z samolotu przeszlismy do kontroli paszportowej na piechote. W terminalu stal pogranicznik, ktory nie kazal juz mierzyc tenperatury tylko szybko przechodzic. Wyszlismy z lotniska i skierowalismy sie na parking, gdzie zostawilismy auto. Po oplaceniu parkingu w parkomacie ruszylismy w droge do domu.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 365
Reputacja:
36
12.07.2020 11:32:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.07.2020 11:34:27 przez Masodi.)
Wczoraj sami byliśmy ofiarą tego korka jadąc na lotnisko Burgas. Ok. 11 odcinek między dwoma rondami przejechaliśmy przez prawie 40 min. Remontują odcinek zaznaczony na żółto i jezdnia w kierunku lotniska jest całkowicie zamknięta (czego Google akurat nie pokazuje...). Ruch jest prowadzony na jezdnię w kierunku autostrady A1 i zwężony do jednego pasa w obu kierunkach. Przy bardziej wzmożonym ruchu można tu sporo stracić. Polecam uprzednie sprawdzenie natężenia ruchu w tym miejscu i ewentualne znalezienie objazdu. Ja nie znam takiego więc nie mogę nic polecić.
Reputacja:
148
Masodi my w korku stalismy w piatek okolo godziny 10:30, a wczesniej tez przygody nas nie ominela[emoji38]( o tym napisze w relacji).Mielismy zapas czasowy wiec sie nie martwilismy, ale inni pasazerowie autobusu miejskiego nr 15 sie denerwowali jadac na lotnisko. Dlatego o tym wspomnialam, zeby inni zabezpieczyli sie zapas czasowy.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 114
Reputacja:
1
Co do korków z lotniska z Burgas ,co prawda dalej o 10km ,ale droga niezła i żadnych korków.My przylecieliśmy wczoraj i odrazy nawigacja pokazała mi taką trasę do ,ale ja jechałam do Sveti Vlas,pewnie korki są na trasie Primorsko-Burgas?Dajcie znać bo się wybieramy do Primorska..zaraz postaram się wrzucić foto trasy....[attachment=445]