Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
An1109 Jak Ci się uda przejechać to napisz jak wygląda przejazd, czy są korki, ile czasu zajmuje przejazd. Ja wyjeżdżam w sobotę 27 lipca z podkarpacia i też planuję trasę przez Sybin do Ramnicu po godz.20.00
Liczba postów: 207
Reputacja:
17
(18.07.2024 16:58:44)KAJ napisał(a): Trzeba wziąć pod uwagę, że jeżeli ktoś chce jechać zamiast zamkniętą DN7 - transfogarską lub transalpią - że to są piękne, trudne trasu na pewno nie tranzytowe i jeżeli chcę się nimi przejechać dla samego przejechania traktując je jak tranzyt to lepiej na nie nie wjeżdżać (jeśli macie automatyczne skrzynie to auto Wam za to na pewno podziękuję). To trasy widokowe, na których przejechanie, żeby je "liznąć" bez pośpiechu, cieszyć się widokami, zatrzymać aby napić się wody z górskiego potoku, odświeżyć w oparach wodospadu, zrobić pocztówkowe fotki trzeba wziąć duża poprawkę na to co pokazuje google maps.
Niech ktoś potwierdzi, ale na transfogarskiej były także znaki o zakazie/rekomendacji? nie wjeżdżania po danej godzinie? Nie wiem czy jest to tylko rekomendacja czy w jakiś sposób sankcjonowane przez policję?
Weź mnie nie strasz. Ja chcę 28 lipca z samego rana ok 6:00 wyjechać z Sebes na Transfogarską.
Mam automatyczną skrzynię (napęd na 4 koła dołączany) - olej w skrzyni wymieniany miesiąc temu. Co masz na myśli odradzając wjazd automatem? Generalnie chcę przejechać trasę z 1 przystankiem i dalej jazda. Wiem że są tam korki bo widziałem nie tylko na GoogleMaps czerwone odcinki ale również filmy na youtube z motocykla który mógł ominąć te przestoje z uwagi na swój gabaryt.
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Liczba postów: 22
Reputacja:
0
Jakieś bzdury zarówno jedną jak i drugą trasą się bardzo dobrze jedzie jeżeli są kolejki to automat w samochodzie ratuje sytuację jeżdżę do Bułgarii ponad 20 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów jadąc transfogarską lub transalpią. Na pierwszej kolejki robią się przez masę samochodów zatrzymujących się po przejeździe przez tunel na kramach i budkach a druga to korki przez parkowane na poboczach auta. Automat na tych trasach się świetnie sprawdza.
Liczba postów: 365
Liczba wątków: 1
Reputacja:
36
Może tu chodzi również o wszechobecne niedźwiadki na trasie i niebezpieczeństwa z tym związane po zmroku?
Przejechałem Transfogarską automatem i nie widzę żadnych obaw aby tego nie robić... Jeśli już chodzi o jazde to dla mnie większym zagrożeniem są dziury w drodze, i to takie że oponę uszkodzisz. Większość trasy jest ok ale fragmentami nie zdążyli polepić i uśpiony, nieuważny kierowca łatwo może zrobić skuche.