Wracałem 01.08 przez drogę 73 w Bułgarii, do mostu bez problemu pogoda o dziwo ok. 22 st. i pochmurno, czyli jak dla mnie rewelacja. Przejazd przez most + winietki w Rumunii ok. 1,5 godz. niestety. Miałem jechac centurą, ale info od znajomych z przodu o korku i znowu przez Ghimpati. Droga 61 rewelacja, niestety tylko ok. 20 km. z Ghimpati w stronę autostrady (czyli środkowa część) reszta od Giurgiu do Vanatorii Mici to test zawieszenia. Reszta dnia bez historii, Pitesti, Ramnicu, autostrada koło Sibiu i nocleg w okolicy Aiud.
http://www.informatii-cazare.ro/Transilv...itate-1287
Mam mieszane uczucia co do tego motelu, dlatego dla zdesperowanych może być (sobota, wesela i to nasze 5 podejście do noclegu), pokoje czyste i niezbyt drogo (dwójka - 80 RON). Duży plus to całodobowa... restauracja, ale tylko płatności w leiach. Za to śniadania, albo kolację można zjeść o byle jakiej godzinie.
02.08 (niedziela) z Gilau do Urziceni (czas przejazdu 2,5 godziny) i dalej bez winietek przez HU i SK
przez Carei
W Rumunii na drodze 1F kiepski asfalt, poza tym dobrze i szybko się jedzie.
Węgry ok. 1,5 godziny kiepsko tylko koło Cignad (ale naprawdę to ok. 7 km), poza tym naprawdę szybko bo droga jak stół.
Na Słowacji koło Trebisova i na drodze E58 roboty drogowe, ale w niedziele nie stałem wiecej niż 3 min.
W Polsce przez Nowy Sacz i Brzesko zaje... korki.
Wybierając taką opcję (lub przez Satu Mare) z granicy rumuńskiej do Polski (Piwniczna) mamy ok. 4 godzin
http://www.informatii-cazare.ro/Transilv...itate-1287
Mam mieszane uczucia co do tego motelu, dlatego dla zdesperowanych może być (sobota, wesela i to nasze 5 podejście do noclegu), pokoje czyste i niezbyt drogo (dwójka - 80 RON). Duży plus to całodobowa... restauracja, ale tylko płatności w leiach. Za to śniadania, albo kolację można zjeść o byle jakiej godzinie.
02.08 (niedziela) z Gilau do Urziceni (czas przejazdu 2,5 godziny) i dalej bez winietek przez HU i SK
przez Carei
W Rumunii na drodze 1F kiepski asfalt, poza tym dobrze i szybko się jedzie.
Węgry ok. 1,5 godziny kiepsko tylko koło Cignad (ale naprawdę to ok. 7 km), poza tym naprawdę szybko bo droga jak stół.
Na Słowacji koło Trebisova i na drodze E58 roboty drogowe, ale w niedziele nie stałem wiecej niż 3 min.
W Polsce przez Nowy Sacz i Brzesko zaje... korki.
Wybierając taką opcję (lub przez Satu Mare) z granicy rumuńskiej do Polski (Piwniczna) mamy ok. 4 godzin