03.04.2016 15:51:34
Cytat:Właśnie chodzi mi o ten odcinek. Od lat, czy jeżdżąc do Bułgarii, czy też po Słowacji, zawsze go omijałem. Od zeszłego roku rozjazd na autostradę i 68 są też na szczęście bardziej czytelne po budowie ronda.
Jadąc 68 oczywiście zwracam uwagę na tereny zabudowane, ale też są spore kawałki poza nimi.
Igi, wspomniałeś, że między drogami jest różnica jakichś 10 min. Ja nie mam porównania bo jeździłem tylko boczną, matematycznie wychodzi mi gdzieś ok. 15 min różnicy. Tak więc jakoś podobnie. Teraz dochodzi też kawałek za Koszycami. Może kolejne 5 min.
Tak z ciekawości zapytam, tych którzy jeżdżą przez Koszyce (czy na Rumunię czy też Serbię), czy bierzecie to pod uwagę i czy śmigacie autostradą.
Cenowo przy miesięcznej winietce zakupionej na Słowacji wychodzi to po 30zł w jedną stronę, więc może już warto, tym bardziej, że wygodniej i mniej męcząco, a ja zwykle jestem tam pomiędzy 3 a 5 nad ranem.
Chętnie zapłacę Słowakom jak przejadę drogami typu autostrada i szybkiego ruchu w granicach 75% trasy przez ten kraj.
W przeciwnym wypadku, moim zdaniem, to przysłowiowa skóra za wyprawę.