06.06.2016 14:13:50
(06.06.2016 13:51:22)molpol napisał(a): Dąbrowa Górnicza (Sosnowiec, Katowice)
Ja w Twoim przypadku bym jechał tak: Zwardoń -> Bratysława -> Budapeszt -> Arad -> Krajowa albo Pitesti -> Ruse
Nie wiem za bardzo którędy jechać przez Rumunie bo parę lat mnie nie było w tamtych terenach.
Kiedyś jechałem przez Oradea - Cluj - Tarhu Mures - Brasow - Bukareszt (jak dla mnie średnia opcja jeśli chodzi o komfort i szybkość)
Kolejny raz jechałem przez Oradea - Cluj - Pitesti - Bukareszt (tu sprawniej się jechało)
W tym roku prawdopodobnie jadę południem Rumunii przez Krajową bo doczytałem tu na forum, że dobra dróżka tam leci.
Można też spojrzeć na to: http://www.romania-insider.com/wp-conten...ty-map.jpg
Ważne są też godziny jeśli chodzi o komfort. Rok temu z rana za Bratysława były duże korki (na granicy z Węgrami). Ludzie stali w kolejkach po winietki. W okolicach Budapesztu też spore korki w godzinach południowych nas zastały. O granicy z Serbia już nie będę wspominał bo tam to dopiero kocioł był prawdziwy

Ten odcinek najlepiej chyba wieczorem/w nocy przejechać. Rok temu wracając własnie nocą na tym odcinku nie mieliśmy żadnych problemów - przejechaliśmy gładko bo nomadzi wtedy śpią po parkingach