22.06.2016 11:42:19
(22.06.2016 10:53:39)Hary66 napisał(a): Nie będę kombinować, ale jadąc przez Satu Mare nie wydam 14 euro na autostradę na której też można zapłacić mandat. Autostrada nie zastąpi rozsądku.
I tutaj masz rację, szkoda pieniędzy na kilka kilometrów lepszej drogi. Natomiast w innych przypadkach moim zdaniem warto. Ja osobiście mam tak, że przy dłuższej trasie powyżej 600km, powiedzmy do 500-600 km przestrzegam ograniczeń ale później po wielu kilometrach drogi bez kontroli policji zaczynam naginać ograniczenia, głównie do 30km/h, 40km/h przejeżdżając je powiedzmy z prędkością około 60 km/h. Wiem oczywiście, że źle robię. Rozum podpowiada mi, że tutaj najczęściej można spotkać policję, jednakże w wielu przypadkach wygrywa świadomość, że szybciej będę na miejscu jak szybciej pojadę. Z drugiej strony jak się jedzie samemu przez wioskę kilkukilometrową z prędkością 30km/h można usnąć a zakładając takie wielokrotne przejazdy z prędkością 30-50 km/h znużenie się potęguje. Dlatego ja osobiście wolę autostrady, drogi szybkiego ruchu ponieważ jak jest ograniczenie do 80 - 90 km/h nie powoduje to u mnie takiego ciśnienia na szybszą jazdę.