28.06.2016 08:17:40
(28.06.2016 07:49:39)gorpaw napisał(a): Jedziemy z Rzeszowa 31 lipca do SB (tj. niedziela). Mam wątpliwości która trasę przez Rumunię wybrać. Czy przez Oradea - Kluz Napoka czy też Carei- Zalau-Kluz. Czy w niedziele jest mały ruch z Oradei na Kluz ( brak tirów, trasa krótsza o 35 km) ) i szybciej można ja pokonać niz przez Carei- Zalau ( tu gorszej jakości nawierzchnia drogi, lecz podobno spokojniej i mniejszy ruch ). Jak z obecnością rumuńskich "stróżów prawa " na trasie przez Carei-Zalau ?
Nie wiem, jak (którędy) dokładnie rozpatrujesz oba warianty - mnie wychodzi że przez Carei jest nieznacznie bliżej...
Każdy wybiera "pod siebie" - ja jechałem przez Oradea jeden raz, startując niedzielę w okolicach 3:00 z Satoraljaujhely, w Cluju byłem wcześnie rano, i wspominam to bardzo słabo. Jeden TIR - i kilometrami jedziesz tyle, co on. Kompletnie nie dla mnie...
Za to przez Carei lub Satu Mare jeździło mi się zawsze miło, sympatycznie i "spokojniej", nawet w "biały dzień". Tylko stan drogi DN1F może być problemem, ale skoro koledzy piszą że połatana, to koła/opony nie stracisz :-) Albo jedź przez Satu Mare...