(15.07.2016 20:12:22)jozefTarnów napisał(a): Oceńcie czy jest ok i czy jest szansa przejechać ja przy wyjeździe ok 2 nad ranem w niedziele (to chyba ważne bo mniej tirów) i dojechac około 22 do Ruse?
SK i HU - OK. RO - na forum piszą, że ten skrót jest fatalny, ale potem autostrada... Rozważ, czy nie opłaca się albo ściąć DJ108N/DJ103K (oznaczenia wg Automapy) albo nadłożyć, ale z Cluja się nieco wrócić do Gilau, do autostrady A3. Reszta wg mnie OK.
Szanse trudno mi ocenić, bo nigdy nie jechałem A1 Sebes-Sibiu (wtedy nie było), ani DN7 (bo albo TransFogarską albo TransAlpiną - a to wydłuża czasowo) - ale jeśli nie robi Ci za bardzo czy to będzie 22 czy 24 w Ruse... to raczej szansa jest.
EDIT:
Przemyśl oba posty Igi123 - skrót Cluja (o którym też piszę) i ew. nocleg na wylocie z Bukaresztu (za centurą - wtedy wszystkie "TIRo-krytyczne" miejsca masz za sobą). Po mojemu dobrze Ci radzi.
No i w kontekście rewolty u Turków - być może zmniejszy to znacząco wycieczki "kalifatu berlińsko-wiedeńskiego" - wtedy, jeśli jedynym kryterium jest czas i jakość drogi, to może Wawo dobrze podpowiada drogę przez Serbię?